Zezel

Het diertje links afgebeeld is een zezel. Of een ezebra, maar zezel klinkt geloof ik leuker. Gekker. En een zezel is een beetje gek. Een zezel is het gevolg van een geile zebra die z’n zwart-wit gestreepte penis in een ezelsvrouwtje heeft gedrukt, en daar vervolgens ook nog eens zijn zwart-wit gestreepte sperma heeft achtergelaten. Dat mogen we best gek noemen. De normale gang van zaken is namelijk dat een zebramannetje zijn lulletje in een zebravrouwtje hangt.

In de Amerikaanse staat Georgia liep het enkele maanden geleden anders. Vandaar dat er nu een ezeltje met gestreepte pootjes rondloopt in het plaatselijke natuurpark. Volgens de beheerder van het park heeft de zezel de instincten van een zebra. Dat heeft deze dierenkenner vastgesteld door het diertje twee keer met z’n kop tegen een steen te beuken. De zezel stootte daarna uit eigen beweging nog een keer z’n kop tegen de steen. Zoiets zou iemand met een ezelinstinct nooit doen uit zichzelf. Vandaar.

Mocht ik het voor het kiezen hebben, dan zou ik ook altijd het instinct van een zebra verkiezen boven dat van een ezel. Ezels staan bij de minste of geringste tegenslag een half uur te balken en gefrustreerd naar achteren te schoppen. Dat lijkt me niks. Dan een zebra, die heeft zich, in tegenstelling tot de ezel, nooit laten temmen door de mens. Dat getuigt van lef. Zo van: wij doppen onze eigen boontjes wel. De reden dat de zebra zich niet liet temmen, is zijn paniek-instict bij onraad. Ook daar is helemaal niks mis mee. Als er ergens onraad is, moet je in paniek raken en niet, zoals de ezel doet, alleen maar even onverschillig je oren op en neer bewegen.

Met het zezeltje dat over de instincten van een zebra beschikt, komt het dus wel goed, daarover maak ik me geen enkele zorgen. Die kan nog jarenlang vrolijk door het natuurpark rondhuppelen, en soms, bij onraad, even een paniekerig zebragezicht opzetten. Wat mij meer zorgen baart, is dat mannelijke zebra’s overgaan tot het versieren van ezelvrouwtjes. Hoe haalt zo’n beest het in z’n hoofd?!

Een vaalbruin beest met grote oren en een moeilijk gebit verkiezen boven een sierlijk streepjesdier, dat is zoiets als je door Tineke de Nooij met een voorbinddildo laten nemen, terwijl even verderop in het weiland Doutzen Kroes trappelend van ongeduld met de beentjes wijd op je ligt te wachten. De enige verklaring waarom een zebra zoiets zou doen, is dat hij ergens onraad rook en in blinde paniek de eerste de beste ezelin is besprongen.

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

21 reacties op “Zezel”