Spam van Arie Middelburg

Ook een zeer invloedrijk weblog als het onze ontkomt er niet aan op gezette tijden spam aan te treffen in haar postvakje. Zo wordt ons bijna iedere dag verzocht ons wachtwoord voor internetbankieren aan te passen, liggen we blijkbaar goed in de markt in Nigeria en hebben verscheidene bedrijven een niet al te hoge pet op van de lengte van de redactionele penissen. Al die berichten verdwijnen ongeopend in onze digitale prullenbak. Gisteren trof ik echter spam aan die me danig interesseerde.

Het bericht kwam van Arie Middelburg. Dat vind ik al mooi. Arie Middelburg, dat klopt aan alle kanten. Het onderwerp van de mail prikkelt alleen nog maar meer: ‘Ruil uw oude heftruck of pompwagen in en pak het zomervoordeel!’ stond er te lezen. Zomervoordeel, daar ben ik potverdikkeme wel in geïnteresseerd, was mijn eerste gedachte. En heftrucks en pompwagens vind ik schitterende apparaten. Ik heb er geen, maar desnoods koop ik er eentje en ruil ik die gelijk weer om bij Arie. Mailtje openen dus.

Daar bleek al snel dat je niet alleen je heftruck en je pompwagen in kon ruilen bij Arie, maar dat hij ook reachtrucks of een andere interne transportmiddellen wel ziet zitten. De tekst in de mail luidde als volgt: ‘Profiteer van het zomervoordeel en ruil uw oude reachtruck, heftruck, pompwagen of ander intern transportmiddel in! Extra voordelen: 5 jaren garantie en gratis proefperiode is bespreekbaar.’

Ook nog extra voordelen! Arie sluit de mail vervolgens af met een vriendelijk, doch zakelijk ‘Gr. Arie Middelburg’. Rechts in beeld stond nog een blauwgemaakt en onderstreept ‘Lees verder’. Daar heb ik natuurlijk op geklikt en vrijwel direct werd ik naar een website gestuurd die als URL www.popartscene.net/heffen/ bleek te hebben. Deze website liet aan duidelijkheid alles te wensen over. Met geen woord werd meer gesproken over het inruilen van een heftruck, laat staan een pompwagen, een reachtruck of een ander intern transportmiddel.

In plaats daarvan wat vage tekst over hoe je je eigen heftruck kunt samenstellen en dat het allemaal heel erg flexibel is. Hij beweert in grote letters ook nog eens een oplossing voor elk magazijn te hebben. Onder al die tekst een invulmenu waar je je naam, mailadres, telefoonnummer en opmerkingen kunt achterlaten. Naast dat invulmenu het gekste wat de website van Arie te bieden heeft: een afbeelding van de torso van één of andere bodybuilder.

Ik was, met name door de afbeelding van de bodybuilder, in totale verwarring. Vragen riepen zich op: waarom kreeg ik ineens mails over heftrucks en pompwagens? En waarom staat er op de site waar het mailtje naar doorverwijst een bodybuilder. Wie is Arie Middelburg? – gegoogle naar hem levert slechts een link op over de ontwikkeling naar grootschaligheid bij prei. De verwarring werd er bepaald niet minder op.

Om Arie eens flink terug te pakken, heb ik derhalve besloten ook een verwarrende vraag naar hem op te sturen. Via het opmerkingenveld in het invulmenu stuurde ik de volgende vraag naar Arie: ‘Arie, ik zit hier in m’n veel te kleine magazijn met 47 enorme bodybuilders – zelfde formaat als hiernaast afgebeeld – in mijn maag. Heb jij misschien een oplossing?’

Nu maar afwachten. Arie heeft beloofd binnen 8 werkuren te reageren.

Update: Er zijn nu ruim 8 werkuren verstreken en Arie heeft nog niks van zich laten horen.

Update II: Er zijn nu ruim 1437 werkuren verstreken en Arie heeft nog steeds niks van zich laten horen. Z’n website bestaat inmiddels ook niet meer.

Volg ons op Twitter!

 

24 reacties op “Spam van Arie Middelburg”