Edgar van de Plus-reclame

De Plus is een supermarktketen die ik sinds kort hartgrondig haat. Dat is best knap van de Plus, want ik ben nog nooit in één van hun winkels geweest, geloof ik. Mocht ik er wel een keer zijn geweest, dan was het blijkbaar niet zo ergerniswekkend dat ik het (beroepsmatig gezien) moest onthouden. Het is dus niet de winkel zelf waar ik me aan erger. Het is de recente reclamecampagne van de Plus. Twee knappe dames, één dik wijf en een neger spelen daarin de hoofdrol.

Alleen dat gegeven al is onuitstaanbaar. Waarom spelen er niet gewoon vier knappe dames in? Of acht. Wat zeg ik: in elk tv-spotje ooit zouden minstens zestien knappe dames moeten spelen. Naakt. Terwijl ze elkaar met slagroom insmeren of in een bak vanillevla tegen elkaar worstelen.

Ik dwaal af.

Want voorlopig zitten we dus nog met een dik wijf en een neger opgescheept. Het dikke wijf is vervelend, maar de neger haalt pas echt het bloed onder je nagels vandaan. Edgar heet hij, en het is een ontzettende hufter. Hij hangt namelijk de lekker gekke neger uit. Dat wil de normale neger die achter de lekker gekke Edgar schuilgaat natuurlijk zelf ook niet, maar dat hebben ze bij het reclamebureau zo bedacht. Beentjes op tafel en dan maar brainstormen:

‘Laten we een neger in het spotje doen, zo eentje die lekker gek doet. Dat straalt een stukje vrolijke supermarktbeleving uit.’

‘Goed idee. Dan noemen we hem Edgar, een echte negernaam. Hij moet ook mooie, witte tanden hebben. Dat vinden mensen leuk aan negers.’

En zo komt het dat we nu al tijden naar een supermarktneger zitten te kijken die z’n tanden bloot lacht en ondertussen in een winkelwagentje zittend voorbij komt rijden. Of hij staat opeens lekker gek te doen in oud-Hollandse klederdracht. Of hij denkt dat met lamsoortjes echt de oren van lammetjes bedoeld wordt. Oe, dat lekker gekke negertje Edgar toch…

Volg ons op Twitter!

Twee knappe dames, één dik wijf en neger Edgar:


35 reacties op “Edgar van de Plus-reclame”