Klaas Knot

Het beste nieuws dat de Nederlandse economie ooit heeft gehad kwam vanmiddag in negen letters van de telexen rollen. Klaas Knot. Hij wordt de nieuwe president van De Nederlandse Bank. Ik heb meteen voor 30.000 euro in Nederlandse staatsobligaties geïnvesteerd. Dit kan niet meer fout, zou Jan Smit zeggen als hij naast commentator van het Eurovisie Songfestival ook nog werkzaam was bij RTL Z.

Toen Jan die gevleugelde woorden sprak over de kans dat de 3J’s in de finale van het Eurovisie Songfestival zouden komen, zat hij er toch een beetje naast. Met Klaas Knot aan het roer van De Nederlandse Bank ligt dat anders. Ik zie echt niet in hoe dat nog fout kan gaan. Die man heet Klaas Knot. Klaas Knot. Klaas Knot, Klaas Knot, Klaas Knot. Ik heb er ontzettend veel plezier in die naam alleen al op te schrijven. Nog een keertje: Klaas Knot.

Geen stagnatie van de huizenmarkt krijgt mij er nog onder. Tegenvallende cijfers van het CPB doen me niks meer. Een recessie, ik lach erom met Klaas Knot aan het bewind. Klaas Knot is precies wat Nederland op dit moment nodig heeft. Ik voorzie een nieuwe Gouden Eeuw. De bomen gaan niet alleen tot in de hemel groeien, in plaats van blaadjes zullen er ook nog biljetten van 50 euro aan de takken zitten.

Over een jaar of zeven, als we met z’n allen vanuit een jacuzzi naar onze rode Ferrari zitten te kijken door een bril bestikt met 24-karaats diamantjes, zullen we nog eens terugdenken aan het pré-Klaas-Knot-tijdperk. De naam Nout Wellink doemt op. Hoe hebben we ooit zo stom kunnen zijn een man met een naam als Nout Wellink te benoemen tot president van De Nederlandse Bank?, zal iedereen denken. Eventjes maar. Daarna gaan de gedachten al snel weer uit naar welke fles champagne van duizend euro per stuk er nu weer moet worden ontkurkt.

En dat allemaal dankzij Klaas Knot, de man die z’n carrière in de financiële sector moet zijn begonnen als opzichter in het geldpakhuis van Dagobert Duck.

Volg ons ook op Twitter!

14 reacties op “Klaas Knot”