Prinsenvlag

Ik ben het een beetje zat. Steeds die vergelijkingen waarbij Geert Wilders als een fascist wordt weggezet door allerlei onbeduidende personen en groeperingen. Waar heeft die beste man dat toch allemaal aan verdiend? Ik bedoel, hij heeft een kapsel dat sterk doet denken aan dat van Mozart, en dat was voor zover we weten geen fascist. Iemand die een fascist zou zijn, gaat toch niet een kapsel nemen dat sterk lijkt op een kapsel van iemand die hoogstwaarschijnlijk geen fascist was? Need i say more.

Toch blijven ze maar bezig met Geert Wilders in een fascistische hoek te plaatsen. Nu is er weer een clubje, de PVV heten ze, dat op het kantoor van Geert Wilders en z’n beweging een gekke vlag heeft opgehangen. De Prinsenvlag heet-ie. Drie horizontale banen; eentje oranje, eentje blanje, en eentje bleu. In zijn tijd liep Anton Mussert van de NSB er de hele tijd mee te zwaaien. In tegenstelling tot Mozart was Mussert wel een fascist, en daarom heeft de vlag een wat twijfelachtige connotatie in de Nederlandse geschiedenis gekregen.

Het was voor de lieden van het clubje dat onder de naam PVV opereert reden om het kleinood op te hangen achter een raam van een kantoor dat toebehoort aan de politieke beweging van Geert Wilders. Ik vind dat zo makkelijk van zo’n club. Zo van: ‘Kom, we hangen een dubieuze vlag op en dan is Geert in een keer een fascist’.

PVV, de letters staan voor Partij Voor de Vrijheid, dus dat zal wel weer zo’n liberale cultuurrelativistische club zijn die heel veel vrijheid voor iedereen, dus ook moslims, wil. Om Geert in een kwaad daglicht te stellen hebben ze nu een fascistische vlag opgehangen. Nou, chapeau hoor!

Ik heb eens uitgeplozen wat voor figuren er rondlopen bij die PVV. Dat is niet best allemaal. Er is bijvoorbeeld een man actief die je op je bek timmert als-ie te veel heeft gezopen. Daarnaast loopt er nog iemand rond die door je brievenbus gaat staan pissen als je een conflict met hem hebt. Door dat soort sneue types worden Geert Wilders en z’n politieke beweging nu op de hak genomen door wat fascistische vlaggen op te hangen.

Ik heb er schoon genoeg van! Het wordt hoog tijd dat zulke figuren heropgevoed worden in kampen, onder leiding van een charismatische leider!

Volg ons ook op Twitter!

2 reacties op “Prinsenvlag”