In bed bij Frank de Boer

Sinds Frank de Boer zich hoofdtrainer van Ajax mag noemen, is zijn leven drastisch veranderd. Hij mag de hele dag ruzie maken met Mounir El Hamdaoui, is bij het Nederlands Elftal geen collega meer van Cookie Voorn en hij wordt al om kwart over zes wakker. Dit laatste vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Nu worden er wel meer mensen om kwart over zes wakker, maar die staan dan op of vallen weer in slaap. Frank echter draait zich om en blijft wakker in bed liggen, zo doet hij uit de doeken. Hij gaat liggen malen. En woelen. De ene ochtend denkt hij tijdens het malen en woelen aan het positiespel dat hij op de training wil gaan doen. De andere keer denkt hij weer aan een gesprek dat hij met een speler moet voeren. Of hoe de technische staf het maximale rendement uit een speler kan halen.

Een denkende Frank de Boer in bed, ik vind het een mooi beeld. Drie fronsen en een warrig bosje haar boven de lakens, zo moet het er ongeveer uitzien. Het is ook best knap dat Frank de Boer zo vroeg al met voetbal in z’n kop zit. Stelt u zich eens voor, een enorme ochtenderectie en dan aan driehoekjes denken. Voor normale mensen is dat niet te doen. Voetbalcoaches kunnen het wel. Waarschijnlijk leer je dat soort dingen op de cursus Coach Betaald Voetbal, zoals iedereen weet een zeer belangrijke cursus.

Naast respect roept dat vroege gedenk van Frank ook wel vragen op. Wat draagt Frank de Boer eigenlijk in bed?, om er maar eens eentje te noemen. Normaal denk je daar niet aan. Maar als Frank eigenstandig over z’n slaapgewoontes begint, dan nestelt zich er direct een Frank de Boer in een rode pyjama van 70% katoen in mijn hoofd. Met zo’n leuk mutsje erbij. Tweelingbroer Ronald heeft er ook één, maar dan in een andere kleur.

Een andere vraag betreft de vrouw van Frank de Boer. Slaapt zij gewoon door als Frank ligt te woelen of steunt ze hem in het denkproces? Misschien mag Frank haar rug wel als steuntje gebruiken wanneer hij een gedachte over een nieuw positiespel op wil schrijven. Ik kan het me goed voorstellen. Mevrouw De Boer lijkt me een heel toegewijd persoon, die haar man in raad en daad steunt. En wat denkt een speler die een gesprekje heeft met Frank de Boer, na het lezen van het interview? Dat zou maar zo kunnen zijn dat Frank de Boer met een ochtenderectie aan hem heeft liggen denken. Dan wordt het vermoedelijk toch een beetje een gek gesprek.

Het zijn allemaal vragen waar ik alleen maar wat over kan speculeren. Misschien dat ik er, als ik morgenochtend om kwart over zes wakker wordt, nog eens wat dieper over na moet denken.

Volg ons ook op Twitter!

7 reacties op “In bed bij Frank de Boer”