Een rechts geluid door Bim Wosboom: Godwinnen

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Er is een wet van Godwin: elke discussie op een internetforum gaat op een gegeven moment een kant op waarbij Hitler en/of de Tweede Wereldoorlog erbij komt. Dit adagium is verkort tot de ‘Godwin’.

De Godwin is een aanduiding dat iemand met een belachelijk argument komt door naar de Tweede Wereldoorlog te verwijzen. Bijvoorbeeld: je tegen een autosnelweg keren onder het motto: weet je wie ook veel snelwegen bouwde?! Los van de weinig logische inhoud van de Godwin (omdat Hitler snelwegen bouwde is het bouwen van snelwegen slecht); jezelf aan een Godwinnetje bezigen is een zwaktebod. Door met de Tweede Wereldoorlog te gaan leuren als argument is een geweldige diskwalificatie van je standpunt.

Over een jaar is het alweer 10 jaar geleden dat Volkert van der Graaf met een aantal gerichte schoten Pim Fortuyn van het leven beroofde. Nu breng ik elke dag nog graag een saluut aan die kale relnicht, onderwijl Gerard Jolings meesterlijke aubade ‘At your service’ meelallend, maar in complottheorieën als zou Mat Herben de marionet van de illuminati, Bilderbergers, de NWO en de CIA (Mat fucking Herben, mensen!) zijn, daar heb ik nog nooit in geloofd. Waar ik wel in geloof, is dat het simplistische gebral van talentloze kwezels als Ad Melkert, Thom de Graaff en Folkert Jensma (die aanranding door 20 twintig straatterroristen als baldadigheid afdoet) dat met Fortuyn de SS de politiek in kwam marcheren, wel degelijk in hoge mate bijdroeg tot een klimaat dat een figuur als Volkert de trekker overhaalde.

Oei! Zijn de bovengenoemde heren dan schuldig aan Fortuyn zijn dood? Nee. Een groter kwaad dan achterlijk Godwinnen is de beperking van de vrijheid van meningsuiting. Maar het geeft des te duidelijker aan dat Godwinnen een gevaarlijk spelletje is. Nu zijn sommige Godwins zo slecht dat ze geen schade kunnen aanrichten. Zo was daar een of andere narcistische GroenLinkser die met een afvinklijstje met splevauten erin aantoonde dat Wilders Hitler incarnated was. Of Glenn Beck, de totaalmalloot van Fox News, die met een schoolbord met plaatjes aanduidt dat Barack Obama in werkelijkheid een zwarte nazi is, die concentratiekampen klaarzet om godvrezende Joe the Plumbers te vergassen.

Andere Godwins daarentegen zijn veel kwalijker. Zo was daar Geert Mak, die de film Submission met Der Ewige Jude vergeleek, net toen die film Theo van Gogh letterlijk de kop kostte. Dat zijn vuige verdachtmakingen van het soort als: wanneer ben je opgehouden je vrouw te slaan? Het zet de Godwin debiterende debater als moreel superieur neer en dwingt de Godwin ontvanger tot ontkrachting van zijn standpunt als zijnde een nazi standpunt. Het is een dooddoener van Hitleriaanse proporties, de meest makkelijke manier om iemand zijn standpunt belachelijk te maken maar ook de meest gevaarlijke manier om met argumenten om te gaan.

De inflatie van Hitler als argument heeft als uitwerking gehad dat niemand het meer serieus neemt als iemand onki Adolf als argument inzet. Behalve Wilders, maar zijn boze tweets zijn haast net zo ridicuul als de Godwins die hem dagelijks om de oren vliegen. Sterker nog, de meest dubieuze en stompzinnige standpunten winnen slechts aan kracht door ze met de argumentatio ad Hitleram aan te vallen. Het tegenovergestelde van de Godwin is daarmee bereikt: de geGodwinde is slachtoffer van niets ontziende haatzaaitechnieken. En waar hebben we die haatzaaitechnieken eerder gezien? Nou precies. Of niet dan?

Volg ons ook op Twitter!

7 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Godwinnen”