Een rechts geluid door Bim Wosboom: Duizend-dingen-doekje

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Wanneer er een tsunami de kust van Japan verwoest of een psychopaat het vuur op winkelend publiek opent, dan weet geitenwollen sokken dragend Nederland direct het antwoord op de vraag waarom: het Neoliberalisme. Gevolgd door een haatdragende blik en een verbeten fanatisme dat over het algemeen de raszuivere nazi of moslimradicaal kenmerkt.

Neoliberalisme. Anatomie van een begrip. Neo: hetgeen ‘nieuw’ betekend. Liberalisme: politieke stroming afgeleid van ‘libertas’ hetgeen vrijheid betekend. Samengevoegd zou je menen: nieuwe vrijheid. Helaas! De term neoliberalisme is in de beste traditie van de communistische Newspeak synoniem geworden met kapitaalnazisme. Huh? How did that happen?

Wel, de Maoistische demagogen van de SP, belangenbehartiger van onrendabel Nederland (denk aan het grauw dat zijn dagen slijt in sociale werkplaatsen en gerekend kan worden tot de meute van debielen en zwakzinnigen die het schip van staat allengs willen doen kapseizen) zijn begonnen met deze term om de kentering van het ‘bij Tante Truus op de koffie komen’ te bestrijden. De SP vindt het namelijk eerlijker dat iedereen even arm is in plaats van de gedachte dat je voor ambitie en talent beloond dient te worden.

Een doorgedraaide psychopaat die een bloedbad aanricht? Voor warhoofd Thomas von der Dunk aanleiding om het neoliberalisme de schuld ervan te geven. Waarom? Omdat de meritocratische maatschappij randdebielen als triggerhappy Tristan zou ‘buitensluiten’ (ook zo’n modieus lulkoek woord waar je alles mee kan). Tjonge jonge. Omdat Tristan nooit iets meer dan een putjesschepper kon worden (maar wel duizenden euro’s voor vuurwapens kon neertellen) ging hij maar mensen doodschieten. En de halve zolen die in dit stompzinnige gebrabbel geloven maar meehuilen en loeien dat het neoliberalisme de wereld verwoest.

Door een megatsunami gaat er wat mis met een kerncentrale in Japan. Shit happens. Vervolgens wordt de publieke opinie overspoeld met een tsunami aan deskundologen en doemdenkers die hel en verdoemenis prediken over de mensheid als we niet de gehele Noordzee volplempen met windmolens. The fuck, people, the fuck?! Om in het kielzog van deze onheilsprofetie maar direct een referendum te gelasten om kernenergie af te schaffen.

Somalische piraten? Neoliberalisme, want de zeeën worden leeggevist. En daarom ontwikkelen die brave negertjes in Somalië zich in tot de tanden bewapende piraten met banden met fundamentalistische moslims. Al Qaida? Neoliberalisme! Global warming? Neoliberalisme! Ingegroeide teennagels? Neoliberalisme! Spuitpoep? Neoliberalisme! Humberto Tan? Neoliberalisme!

Het duizend-dingen-doekje voor de verbeten linkse kutkerkkaffer: neoliberalisme. Het is de schuld van alles. Dat je zonder het vermaledijde duizend-dingen-doekje tot je enkels in de door dysenterie veroorzaakte stront staat, ach, kniesoor die daarom maalt.

Zo. En nu even wat hongernegers uitbuiten. Neoliberalisme, heerlijk.

19 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Duizend-dingen-doekje”