Topper worden

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik vind Jeroen van der Boom geen echte Topper. Iets aan hem is gewoon niet topperwaardig, zeg maar. Ik denk bij hem simpelweg niet gelijk: toppertjuuuuhh! En dat gevoel moet je wel gelijk hebben bij een echte Topper, vind ik. Misschien komt het doordat hij geen homoseksueel is. Om bij mij het echte toppergevoel los te maken moet je minstens eens per maand je penis in andermans anus steken. Of je moet een René Froger zijn natuurlijk. Dat kan ook.

René Froger is voor mij de beste Topper. Die is Topper geworden zonder op dagelijkse basis z’n billetjes met vaseline in te smeren. Dan ben je voor mij dus een hele grote. Jezelf in strakke glitterbroek hijsen, voor homo’s als Gordon en Gerard Joling is het een tweede natuur, maar voor een gezonde Hollandse heterojongen als René ligt dat anders. En als je dan kijkt hoe zo’n broek hem toch als gegoten lijkt te zitten, kun je daar alleen maar je petje voor afnemen. Heel diep.

Je zou kunnen zeggen: Topper word je niet, dat ben je. Je ziet het aan Jeroen van der Boom. Als hij een glitterbroek aanheeft, zie je hem toch telkens wat ongemakkelijk aan z’n kruis zitten. Tuurlijk, na een tijdje oefenen, kun je een geboren Topper wel benaderen, maar het blijft altijd een beetje Japans namaakgedoe. Net een tiende van een seconde te laat zijn met je danspasje, een wit pak aantrekken en dan je kapiteinspet er vergeten bij op te doen. Dat werk. Gordon, Gerard en Rene zijn een Rolex; Jeroen is een horloge dat je op de kermis wint. Ze glinsteren beide, maar een Rolex heeft toch net even meer glans. De Topperfactor, als het ware.

Ik snap Gordon, Gerard en René dan ook niet, nu ze op zoek gaan naar een vijfde Topper. Is één Topperblok aan het been al niet genoeg voor de drie heren?, vraag ik me hardop af. Je loopt met zo’n vijfde Topper erbij toch een beetje de kans dat niemand je meer serieus neemt. Het merk ‘de Toppers’ is natuurlijk een kwaliteitsmerk dat wel tegen een stootje kan, maar je moet de kat ook niet op het spek binden. Topperinflatie ligt op de loer.

Zeker als je de nieuwe Topper gaat zoeken via een talentenjacht, zoals de heren van plan zijn. Een talentenjacht, dat is toch veel te plat voor de Toppers?! Dat blijkt ook wel, want Dries Roelvink twijfelt al of hij aan de audities mee moet doen. En dan zit je dus mooi met de gebakken peren. Dries Roelvink zou namelijk de doodsteek zijn voor het instituut waartoe de Toppers na al die jaren noeste arbeid is uitgegroeid.

Alhoewel, een liedje zingen in zo’n geil geel zwembroekje zou natuurlijk ook wel wat zijn voor de Toppers, straks in de Arena. Zul je net zien dat Jeroen van der Boom z’n schaamhaar er weer onderuit komt zetten…

Trek uw gele zwembroekje aan en volg ons opTwitter!

30 reacties op “Topper worden”