Mannen in witte pakken

Vrouwen in witte pakjes, dat is ook al niet best. Dat zijn hoogstwaarschijnlijk verpleegsters, die je een bordje geven met een gebakken spons erop. Ernaast liggen twee onduidelijke papjes die door moeten gaan voor aardappelpuree en groente. Na het eten kun je een bakje vol schijten en dat nemen ze dan mee. Voor de vrouwen in witte pakjes niet leuk, maar voor de schijter zelf moet het ook een vernederende ervaring zijn.

Toch moet je banger zijn als je mannen in witte pakken tegenkomt. En daarmee bedoel ik niet mannelijke verplegers. Nee, ik bedoel ‘mannen in witte pakken’. Ook niet die van de Ku Klux Klan. Vergeleken bij de ‘mannen in witte pakken’ die ik bedoel zijn dat maar sneue racisten met een puntmuts op die negers het leven zuur maken door een kruis in de fik te zetten.

Ik bedoel met de ‘mannen in witte pakken’ zelfs geen tennissers die een balletje naar elkaar toeslaan op Wimbledon. Die zijn ook levensgevaarlijk, vooral als één van de twee John McEnroe heet en jij op een hoge stoel zit die je normaal aan de rand van een zwembad treft. Als ballenjongen heen weer rennen als Any Roddick en Ivo Karlovic een potje staan te serveren, het is ook geen goed idee.

Het personeel van The Love Boat, zij droegen tevens witte pakken. Zelfs die lachende neger met z’n snor trok er gewoon eentje aan. Paste prima bij z’n gebit (zie linksboven, een schitterend plaatje). Hoe ze ook op dat schip liepen te stuntelen, ook deze heren vallen weer in het niet bij de andere ‘mannen met witte pakken’. Het gaat mij niet om hen. Wat mij betreft lopen ze nog tot in het eind der tijden cocktails te schenken aan Amerikaanse bejaarden.

Het gaat mij om de ‘mannen met witte pakken’ wiens aanwezigheid je direct doet afvragen of je morgen over drie oren beschikt en je pis dwars door het porselein van de wc-pot brandt. Bij de Bijlmerramp doken ze voor het eerst op. Op een goede dag vertelde Marga van Praag over iemand die ‘mannen in witte pakken’ had zien rondstruinen bij het vliegtuigwrak. Grote paniek. Mannen in witte pakken! Help.

Na het gedoe met de kernreactor in Japan hoorde ik het ook weer. Niet meer van Marga van Praag, maar evengoed klonk het weer angstaanjagend. Er waren ‘mannen met witte pakken’ gesignaleerd bij de ontplofte kerncentrale. Oei. Alleen al van de gedachte vallen je haren uit en licht je spontaan groen op. Daarom stel ik voor dat we de ‘mannen in witte pakken’ voortaan een kleurig clownspak aantrekken. Het is meteen een mooie waarschuwing. Want dat is denk ik hoe je eruit gaat zien wanneer je te lang bloot staat aan radioactieve straling: als clown Bassie.

Volg ons op Twitter of we sturen Clown Bassie in een wit pak op u af!

9 reacties op “Mannen in witte pakken”