Mensen die wél leuk zijn

Dat gezeik de hele tijd op Humberto Tan, Frits Barend, Jack van Gelder, Andries Knevel en al die andere onuitstaanbare kwibussen gaat ook wel eens vervelen. Daarom onderstaand allerlei namen van mensen die wel leuk en/of interessant zijn. En inderdaad, dat bepaal ik hier eventjes op een maandagochtend in maart. Over de lijst valt te corresponderen, maar alleen op 13 oktober 2011 tussen 3.39 en 4.19 ’s nachts. Daar gaan we:

Herman Brusselmans (vanwege de openingszin uit zijn roman De Droogte: Omdat mijn vrouw de smerigste teef en de goorste hoer van heel België was, heb ik een redelijk moeilijke scheiding achter de rug), Paul de Leeuw (alleen met mongolen en Sinterklaas erbij), Sinterklaas (ook zonder Paul de Leeuw), Adriaan van Dis, Meneer Aart, Jaap Stobbe, Mike Boddé en Thomas van Luyn.

Weer Herman Brusselmans (ditmaal vanwege de openingszin van de roman Het Spook van Toetegaai: Ik had jeuk aan mijn penis.), Henry Schut, Johan Cruyff, Joris Luyendijk, Homer Simpson, André van Duin (vanwege z’n scheve bek), Ron Brandsteder (vanwege z’n lach), Bulletje, Ricky Gervais, Wim T. Schippers, Paul Haenen, Bert, Ernie, Will Ferrell (o.a. vanwege een cowbell) en Jack Wouterse.

Nog maar eens Herman Brusselmans (deze keer vanwege de eerste twee zinnen van de roman Mijn haar is lang: Dat kun je wel zeggen. Ik laat het dan ook groeien sinds september 1985, dus wat zou je willen.), Harmen Siezen, Joop van Zijl, Henny Stoel, Hans Teeuwen, Pieter Bouwman, Theo Maassen, Eric Cartman, Jon Stewart, Micha Wertheim (o.a. vanwege droge poepsteek), Johan Derksen, René van der Gijp en tja…, zelfs Hans Kraaij jr.

De zeer belangrijke Vlaamse auteur Herman Brusselmans (nu weer vanwege de eerste zin uit het boek De perfecte koppijn: Danny Muggepuut at staande een worst.), Herman Finkers (een andere Herman), Carice van Houten (omdat Henny Stoel niet de enige vrouw in deze lijst mag zijn), Rob Wijnberg, Hugo Walker, Ronald Goedemondt (o.a. vanwege Wilders), Maarten van Rossem, Andy Kaufmann (o.a. hierom), Huub van der Lubbe (voor het schrijven van de zin: Iedereen gaat maar dood en de rest drinkt bier in het café) en Thomas Acda (voor het schrijven van de zin: Ik ga links want ik moet rechts).

Tot slot Herman Brusselmans (vanwege het schrijven van de openingszin van de roman Muggepuut: Danny Muggepuut was een van de befaamdste auteurs van Vlaanderen geworden, dankzij zijn negen romans: De voor- en nadelen van longontsteking, Kwart na drie moet kwart over drie zijn, Onze planeet is een bolletje, De geföhnde bedelaar, De stoverij van de gebroeders van Reeth, Geweldloos beffen, Mijn vader zei altijd help je moeder bij de afwas, De vleugelneus en Tante Paula op zolder).

En helemaal tot slot Raoul Heertje, omdat hij in onderstaand fragment De Waarheid vertelt.

Voor De Waarheid te bekijken, moet u ons even volgen op Twitter!

De Waarheid (ongeveer vanaf 2.00)

3 reacties op “Mensen die wél leuk zijn”