Gewone dingen doen met Geert Wilders

Je zou het tussen alle krasse taal en xenofobe opmerkingen door bijna vergeten, maar Geert Wilders is natuurlijk ook gewoon een mens. Met hobby’s enzo. En andere gewone mensendingen. Gisteren vertelde hij erover bij KoffieMAX, Koffietijd, maar dan op de publieke omroep. Daar keek ik natuurlijk niet naar, maar ik zag wel het stuk op de AD-site dat ging over het interview dat presentatrice Myrna Goossen had met Geert Wilders. Wat moesten we toch zonder het AD.

Ik had dan nooit geweten dat Geert eigenlijk heel graag boodschappen zou doen bij de Albert Heijn, maar dat al jaren niet meer heeft gedaan vanwege de bedreigingen aan z’n adres. Ik zie het ook wel voor me, Geert in een Albert Heijn in Den Haag. Een moslim staat op een trapje de hagelslag bij te vullen. Geert komt eraan, schopt dat trapje met moslim en al onderuit, waardoor het kortstondig korrels Venz hagelt in de supermarkt. Nonchalant pakt Geert daarna een pak hagelslag dat nog onaangetast is, en loopt weer door. Naar het vak met de pindakaas, of iets anders Hollands. Ja, Geert zou het enorm naar z’n zin hebben in de Albert Heijn.

Ondanks dat hij dit in werkelijkheid niet kan doen, kwam hij toch niet met lege handen aan in de studio van KoffieMAX; hij had voor iedereen in het publiek rijstevlaai meegenomen. Het beeld van een gespierde beveiliger, jonglerend met negen taarten bij de kassa van een Limburgse bakker, roept zich op. Daar denk je toch ook niet als eerste aan als je de beveiligersschool hebt afgerond.

Terwijl alle bejaarden lekker een stukje vlaai zaten te bikken, vertelde Geert door. Of hij vroeger was gepest. Nee, maar hij was ook niet heel populair. Hij was wel een lastige puber. Dat veranderde echter snel toen hij op z’n zeventiende naar Israel vertrok, daar werd hij heel snel volwassen. Hij plukte er paprika’s en zat er achter de Israëlische meisjes aan. Geert de paprikaplukker, en dan achter de wulpse Jodinnetjes aan. Alweer een mooi beeld.

Het roept wel vragen op. Bijvoorbeeld: stopte Geert wel eens een paprika bij z’n broek in om forser geschapen te lijken? En zo ja, welke kleur paprika? Maar ja, dat zal Myrna wel weer niet gevraagd hebben. In het AD-artikel in elk geval niks van zulks. Jammer. Het artikel wijdt zelfs maar één zin aan dat paprikaplukken en rokkenjagen:‘Hier plukte ik paprika’s en zat ik achter de Israëlische meisjes aan.’, citeren ze Wilders.

Wanneer je als krant dan toch een paar honderd woorden over zo’n tv-interview schrijft, ga dan op z’n minst wat dieper in op Geert de paprikaplukker! Maar nee hoor, ze schreven liever een hele alinea vol over hoe Geert met z’n moeder skypet. Dat interesseert toch niemand wat!

Dan de laatste alinea, daar staat dat Geert z’n grote idool Sonny Crockett is, uit Miami Vice. Dat is alweer veel beter. Vooral omdat hij eerder in het interview al had verklapt dat hij af en toe vermomd over straat gaat. Dus, beste moslims, als je ooit een man in een wit jaren ’80-pak rond ziet lopen met grote zonnebril op het hoofd en klappertjespistool in z’n handen, spuug hem dan in z’n bek. Grote kans dat het Geert is.

PS. Beste moslims, niet echt Geert in z’n bek spugen. Is een grapje. Net zoiets als die PVV’er die voorstelde om meisjes met hoofddoekjes uit bussen te trekken. Of die PVV’er in Gelderland die Schotse Hooglanders het land uit wilde zetten…ehh, nou ja, dat waren geen grapjes, maar dat spugen dus wel. Geen gespuug naar Geert!

In plaats van spugen, lekker twitteren. Volg ons!

23 reacties op “Gewone dingen doen met Geert Wilders”