Alain Clark en zijn kutpet

Gisteren kreeg ik een bericht van iemand over de kutpet van Alain Clark. ‘Onuitstaanbaar: Alain Clark en z’n kutpet’, stond erin. Een bericht dat aan duidelijkheid niets te wensen overliet; de zender ervan vond en vindt dat Alain Clark een kutpet op z’n hoofd heeft, en daardoor een onuitstaanbaar sujet is. Nou, daar moest ik als schrijver voor dit invloedrijke weblog, dat handelt over onuitstaanbare zaken en sujetten, natuurlijk het mijne van weten. Snel zocht ik op Google naar afbeeldingen van dhr. Clark.

En inderdaad, hij droeg een kutpet. Op bijna alle foto’s op de eerste tien pagina’s die er verschenen na de zoekopdracht ‘Alain Clark’. Slechts op drie is hij zonder kutpet te zien. Waarbij aangetekend dient te worden dat Alain in twee van die gevallen wel verdacht veel lijkt op Lieke van Lexmond of zangeres Stevie Ann. Als je de zoekterm overigens verfijnt tot ‘Alain Clark met kutpet’, zijn er ineens geen zoekresultaten meer. Dat is gek.

Maar gekker is het dat Alain Clark altijd zo’n kutpet draagt. Waarom doet Alain dat? Daar zijn wel wat verklaringen voor te bedenken. Zo kan het natuurlijk zijn dat Alain graag twee woorden op z’n hoofd heeft die het meest corresponderen met zijn muziek: kut en pet. Een andere verklaring is dat Alain wat onder de pet houdt. Iets waar hij zich voor schaamt. Iets wat echt heel gek is op het hoofd van een mens. Het zou de enige rechtvaardigheidsgrond zijn voor het dragen van een kutpet.

Hieronder een paar afbeeldingen van zulke zaken. Of één van deze dingen zich ook echt op het hoofd van Alain Clark bevindt, weet ik niet. Daarom zou ik graag af willen sluiten met een opmerking die ik nooit gedacht had te maken richting Alain Clark: petje af, Alain!

Heeft u geen kutpet? Volg ons op Twitter!

Alain Clark met een krakeling op z’n hoofd

Alain Clark met het hoofd van Clown Bassie op z’n hoofd

Alain Clark met een dode paardenbloem op z’n hoofd


14 reacties op “Alain Clark en zijn kutpet”