Erik Mouthaan kan wél (redelijk) normaal kijken!

Erik Mouthaan is een briljant buitenlandcorrespondent, gezegend met een neus voor nieuws. Dat zou best kunnen tenminste. Hoewel hij al jaren vertelt wat er in de V.S. gebeurt aan de kijkers van RTL nieuws, is het nooit te volgen.

De man probeert namelijk steevast zijn linkerwenkbrauw naar zijn achterhoofd te verplaatsen. Waarom is niet geheel duidelijk, want daar hoort helemaal geen wenkbrauw. Misschien is het afleiding van het echte onderwerp, dat hij slecht heeft voorbereid. Wellicht neemt Mouthaan het ‘wenk’ in wenkbrauw iets te letterlijk. Of hij oefent op een wenkbrauw wave, in welk geval applaus op zijn plaats zou zijn en ik al mijn woorden terugneem. Het verhaal is in ieder geval niet meer te volgen. De fronsbrauw eist alle aandacht op

Nou kan hij er misschien wel niks aan doen en is het gewoon een half-autistisch, nerveus trekje van hem. Dat denk je tenminste in eerste instantie. En inderdaad, als je op Google bij de plaatjes kijkt, zie je alleen maar full-frontal-wenkbrauw-foto’s vanaf zijn rechterkant gemaakt. Hij vindt dat blijkbaar zijn beste kant (?). Gedeeltelijk terzijde, als je zoekt, krijg je op pagina één ook een foto van Humberto te zien.

Enfin, Mouthaan kan er niks aan doen denk je. Maar dan! Voor zijn boek Tijd voor Verandering laat multitalent Mouthaan zien ook zijn andere wenkbrauw op te kunnen hogen, waardoor hij iets normaler overkomt. Hij kan het dus wel! Tijd voor Verandering, een titel die Mouthaan’s wenkbrauw eens ter harte zou moeten nemen.

Als twittert kom je ook normaal over; zeker als je ons volgt!

9 reacties op “Erik Mouthaan kan wél (redelijk) normaal kijken!”