Wanneer is Chris Rea nou eindelijk eens thuis?!

Al zolang ik me kan herinneren, en dat is inmiddels zo’n twintig jaar, zit Chris Rea in een auto. Op weg naar huis. Om kerst te vieren. Een rit van meer dan twintig jaar. Z’n auto zou het toch eens een keer moeten begeven. Of, beter voor Chris zelf, hij zou de oprit van het huis van z’n moeder toch eens in zicht moeten hebben. Maar nee hoor, hij tuft elk jaar lekker door richting dat huisje, zeker als we Sky Radio mogen geloven.

En dat is verschrikkelijk irritant, want Chris Rea is, vrij naar Pim Fortuyn, een man die zingt wat-ie doet. Naar huis rijden met Kerstmis dus. Omdat Chris een Brit is, en het Nederlands dus niet machtig, doet hij dat in het Engels: Driving home for Christmas. Voorts blijkt er zich in de kofferbak van Chris een soort bruiloftstrio te hebben genesteld, waardoor de melodie waarop hij die zin steeds maar weer uitbraakt ook niet erg verheffend is.

En ja, wie twintig jaar in een auto zit, weet natuurlijk ook niks van de uitvinding van GPS of de TomTom. Zelfs de kaarten die Chris Rea in z’n handschoenenkastje heeft liggen moeten hopeloos verouderd zijn. Het zit er dus dik in dat hij helemaal nooit aankomt. Dat is voor moeder Rea natuurlijk heel vervelend – twintig kalkoenen in je keuken, dat gaat op den duur stinken – maar ook voor ons, de mensen die in de decembermaanden gewoon naar de radio willen luisteren zonder met een vent geconfronteerd te worden die naar huis rijdt.

Daarom wil ik voorstellen een inzamelingsactie te houden en voor Chris een vliegticket te kopen. Eigenlijk gun ik hem, na twintig jaar martelpraktijken van zijn kant, meer een treinreis met een beetje sneeuw op het spoor. Maar goed, dan komt-ie weer nooit aan. Vind ik zielig voor mama Rea, want dat is een hele lieve vrouw, en het zou triest zijn als ze stierf zonder Chris nog een keer te zien. Bovendien, misschien denkt Chris tijdens zo’n marathonreis per trein wel weer dat hij er een liedje over moet zingen.

Dat is wel het laatste wat ik wil bereiken. Een vliegticket dus. Want, om maar zo’n ander kutkerstnummer aan te halen, all I want for Christmas is… dat Chris Rea eindelijk thuiskomt!

Volg ons op Twitter of we komen naar uw huis rijden met de kerst!

Het desbetreffende kutnummer van Chris Rea:

3 reacties op “Wanneer is Chris Rea nou eindelijk eens thuis?!”