Kunstbezuinigingen

Omdat er in Nederland een ernstig tekort is aan straaljagers, die Nederland nodig heeft om de nazi’s en de communisten te verslaan, gaat het nieuwe kabinet over tot forse bezuinigingen op de kunstensector. Vooral op aandringen van de PVV wordt er zo’n 200 miljoen bezuinigd de komende vier jaar, een bedrag waar je inderdaad al gauw een stuurknuppel in zo’n JSF van kan bekostigen.

Het liefst was Geert Wilders nog veel verder gegaan en had hij zijn PVV-knokploeg (James, Eric, Dion, Hero en Marcial) op ballerina’s en klarinetspelers afgestuurd. Punaises op de vloer leggen van de dansstudio’s en dieselolie in de klarinetten van de klarinetspelers gieten, terwijl ze druk aan het toeteren zijn; dat soort werk. Alles waar mensen met matjes niet naar kijken, moet kapot!

Gelukkig zijn er in Nederland ook nog beschaafde partijen aan de macht, en blijft het slechts bij een bezuiniging van 200 miljoen, die alleen alle klarinetmiljonairs en graaiballerina’s zal treffen. Dat zal ze leren zich over de ruggen van anderen steenrijk te blazen en dansen! Om nog maar te zwijgen van de mimespelers. Wie zich zo’n dure glazen kist kan veroorloven, moet niet zeuren!

Een belangrijk middel om de bezuinigingsdoelstelling te halen, is de verhoging van het Btw-tarief op kaartjes voor culturele evenementen, waar om onduidelijke redenen ook musicals onder vallen. Een duidelijk signaal: Rutte en vrienden hebben liever dat we binnen op de bank blijven hangen. Op straat alleen nog maar ‘buurtterroristen’ en Animal Cops.

En mensen die anderen proberen te vermaken of tot denken aan te zetten met zaken die aan hun brein ontsproten zijn, of waar ze een bepaald talent voor hebben, moeten allemaal een pak aan en account-manager worden. Net zo lang tot dit land helemaal kapot is geaccountmanaged. Het zal niet lang meer duren.

Tot die tijd gaan we met z’n allen natuurlijk lekker naar SBS kijken, waar Gerard Joling zich nog eens in een strak pak hijst om met een helmpie op in het water te belanden. Of Carlo op RTL, die weer een gekke pruik op z’n hoofd zet. Begrijp me goed, ook ik heb moeite met experimenteel toneel, waarbij iemand twee uur lang met drie gekookte eieren over het podium rent en een kip nadoet, maar de bedoelingen van zo iemand zijn oprecht. Hij heeft het bedacht, en er hoeft niet eens een wasmiddel mee verkocht te worden. Dat moet je koesteren in een maatschappij waar alles om wasmiddelen lijkt te draaien.

Om constructief te eindigen, zomaar een ander ideetje om die 200 miljoen op te halen: de SBS-belasting. Iedere minuut die iemand naar SBS kijkt, zal hij of zij een duppie moeten afdragen aan de staatskas. Helaas hebben we die 200 miljoen dan in no time binnengeharkt.

Het is belangrijk af en toe stil te staan bij kunst…

 

17 reacties op “Kunstbezuinigingen”