Twitter

Sociale media, ik ben er niet echt gek op. Waarschijnlijk ben ik de enige Nederlander die niet of op Hyves, of op Facebook zijn foto’s van de vakantie in bijvoorbeeld de binnenlanden van Chili met Jan en alleman deelt; geen‘Hier sta ik met Paco, een hele kleine indiaan, die net een levende slang op had gegeten’ dus. Al was het maar omdat ik nog nooit in Chili ben geweest en dat land al helemaal niet over binnenlanden beschikt.  

Twitter doe ik wel. Soms doe ik een cape om en een masker voor, en dan ben ik ineens @zwoebe, de man die de wereld in 140 tekens een beetje veiliger maakt. Twitter vind ik best leuk. Je kan er van alles mee. Zo vroeg ik me vanochtend nog zomaar in het wilde weg af of @ed ook bestond, uiteraard met daarachter een hekje en dan ‘durftevragen’. @ed blijkt te bestaan, het is een Amerikaan met een geel polsbandje voor z’n bek, die al sinds 2006 twittert.

Dat is toch fijn. Zonder twitter had ik nooit geweten dat @ed bestond. Jammer genoeg kleven er ook nadelen aan twitter. Nadelen zijn nooit fijn, vandaar ‘jammer genoeg’. Het nadeel van twitter is dat je op dingen klikt waar je eigenlijk helemaal niet op wilt klikken. Meer specifiek, op links die mensen in een tweet zetten.

Zo klikte ik gisteren op een linkje van Nico Dijkshoorn – wij zijn beste twittervrienden –  waarbij hij van tevoren al aan had gegeven dat ik z’n nieuwe muts te zien zou krijgen. Hoewel ik totaal niet geïnteresseerd ben in mutsen in het algemeen of die van Nico Dijkshoorn in het bijzonder, klikte ik toch op het linkje. En inderdaad, daar zat Nico met een pandabeermuts op z’n hoofd.

Het is ook niet zo dat ik niet gewaarschuwd was. Eerder deze maand klikte ik nog op een linkje dat Thomas Acda – nog zo iemand waarmee ik weleens een virtueel biertje drink – had geplaatst. Het gevolg was dat ik naar een hele grote tractorband zat te kijken. Op dat soort momenten vraag ik me weleens hardop af waar ik nou helemaal mee bezig ben.

Later denk ik weer dat het toch zinvol is wat ik daar allemaal uitvreet achter m’n computertje. Zonder dat ik op die links had geklikt was dit stukje er bijvoorbeeld niet geweest. En, al zeg ik het zelf, het is een behoorlijk hilarisch stukje geworden, waar de wereld nog veel plezier aan gaat beleven.

Volg onuitstaanbaar.nl ook op twitter: http://twitter.com/onuitstaanbaar

3 reacties op “Twitter”