Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd (deel 32)

Hallo, ik ben Sjaak L. Grottenhoofd. Al 46 jaar een onuitstaanbare vent, waarvan ik er nu alweer 20 getrouwd doorbreng met de eveneens onuitstaanbare Rita. Samen hebben we twee kinderen. Gezinus van 12 en Teun van 16. Teun is een meisje. Vroeger noemden we haar Teuntje; nu is ze 98 kilo, dus dat gaat niet meer. Ondanks haar 98 kilo zit ze – god betere het – op korfbal. Gezinus voetbalt, heeft een bril en wordt gepest. Ik ben woonachtig op Kievitsei 38 te Kerkdriel, waar ik tevens werk als gemeenteambtenaar. De hel op aarde.

Zoals u wellicht al merkt erger ik me voortdurend en klaag ik me een weg door het leven heen. Daarom heeft onuitstaanbaar.nl me gevraagd een dagboek bij te houden. Elke zondag zullen mijn ‘belevenissen’ van de afgelopen week gepubliceerd worden op deze website. Ik hoop dat u er plezier aan beleeft, dan dient mijn verder compleet zinloze leven toch nog ergens toe.

Maandag 20 september

Mensen vragen mij weleens: ‘Sjaak, wordt jij nooit moe van je snor?’. Dan antwoord ik altijd dat die t acher word daar niet hoort. In acher zou die wel weer een prima plaatsje kunnen krijgen. Net na de h bijvoorbeeld. Atcher de A kan ook, maar dan staat er dus atcher. Taal, het is me wat. Het volgende wat ik tegen die mensen zeg, is dat ik nooit moe word van mijn snor.  Ik word wel heel vaak moe van Trudy Pasveer. Daarom ga ik ’s avonds slapen. Jammer genoeg begint de ellende de dag daarna weer. Het zou beter zijn wanneer Trudy Pasveer zou sterven.

Dinsdag 21 september

Vandaag had ik vrij genomen om in Den Haag te kunnen kijken naar de rijtoer van de Koningin. Ik ben namelijk een enorme Gouden Koetsenliefhebber. Een koets kan mij niet goud genoeg zijn. Een ander heeft het met tanden, ik heb het met koetsen, zo moet u het een beetje zien. Terwijl ik langs de kant van de weg stond, gebeurde er wat geks. Een man met een Winterswijks accent vroeg of ik misschien een waxinelichthouder bij me had. Zo’n vraag krijg ik anders nooit terwijl ik sta te wachten tot er een Gouden Koets voorbij komt rijden. Omdat ik wel altijd een waxinelichthouder bij me heb (voor noodgevallen), antwoordde ik met ‘ja’, en gaf de waxinelichthouder overeenkomstig mijn antwoord aan de man met het Winterswijkse accent. Niet veel later gooide hij hem tegen de Gouden Koets aan. U kunt zich wel voorstellen dat ik hier als Gouden Koetsliefhebber totaal niet van gediend was. Of-ie dat thuis ook deed, vroeg ik hem. Dat was niet het geval. Niet veel later werd hij ingerekend door de politie.

Woensdag 22 september

Sinds kort zit mijn dikke dochter Teun op de kappersopleiding. Via een keten van gebeurtenissen was dit er de oorzaak van dat mijn kapsel er sinds vandaag nog beroerder uitziet dan op de foto hierboven te zien. Voordeel is dat mijn snor hierdoor als nooit tevoren mijn visitekaartje naar de buitenwereld toe is.

Donderdag 23 september

Zoals vorige week door psycholoog Henk de Boer beloofd, stond ook deze week zijn sofa weer tot mijn beschikking. Wederom bracht ik teddybeer Henk de Boer ook mee naar het gesprek. Op mijn hoofd droeg ik een cowboyhoed, dit vanwege de belabberde gesteldheid van mijn kapsel. Psycholoog Henk de Boer verklapte dat er bij hem op de sofa nog nooit iemand met een cowboyhoed op zijn hoofd en een teddybeer naast zich, had gezeten. Dit verbaasde mij toch een beetje. Psychologen maken immers gekke dingen mee.

Vrijdag 24 september

In de sessie van gisteren had de psycholoog mij verteld dat ik waarschijnlijk last heb van een burn-out. De organisatie van de Miss Maasdriel verkiezing had me zoveel stress opgeleverd dat ik nu niet meer normaal kon functioneren. Ik vond het prima. Ik mocht minder gaan werken. Van de psycholoog moest ik wel een nieuwe hobby nemen. Dat zou ook helpen. Daarom heb ik me vandaag opgegeven voor een cursus poppen maken. Het begint volgende week.

Zaterdag 25 september

Geheel tegen de verwachting van iemand die niet goed kan voorspellen in, verloor de C4 van D.S.C. Kerkdriel met 9-2. Ditmaal van Jan van Arckel C2. Dit is niet één persoon, maar een hele club. U kunt het sportterrein van Jan van Arckel vinden in Ammerzoden. Ze hebben ook een website. 9 Oktober kunt u er zelfs gratis zuipen. Ik zie u daar! 

 

 

8 reacties op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd (deel 32)”