Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd (deel 29)

Hallo, ik ben Sjaak L. Grottenhoofd. Al 46 jaar een onuitstaanbare vent, waarvan ik er nu alweer 20 getrouwd doorbreng met de eveneens onuitstaanbare Rita. Samen hebben we twee kinderen. Gezinus van 12 en Teun van 16. Teun is een meisje. Vroeger noemden we haar Teuntje; nu is ze 98 kilo, dus dat gaat niet meer. Ondanks haar 98 kilo zit ze – god betere het – op korfbal. Gezinus voetbalt, heeft een bril en wordt gepest. Ik ben woonachtig op Kievitsei 38 te Kerkdriel, waar ik tevens werk als gemeenteambtenaar. De hel op aarde.

Zoals u wellicht al merkt erger ik me voortdurend en klaag ik me een weg door het leven heen. Daarom heeft onuitstaanbaar.nl me gevraagd een dagboek bij te houden. Elke zondag zullen mijn ‘belevenissen’ van de afgelopen week gepubliceerd worden op deze website. Ik hoop dat u er plezier aan beleeft, dan dient mijn verder compleet zinloze leven toch nog ergens toe.

Maandag 30 augustus

De laatste dagen word ik op straat veel aangeklampt door ongeruste fans. Of de naam van de vorige week begraven stagiaire Danielle niet met puntjes op de e geschreven diende te worden? Daniëlle dus. Het antwoord is nee. En al hadden haar ouders dat wel zo bedacht, dan nog had ik echt wel betere dingen te doen dan steeds zo’n ë  in te voegen (met het fenomeen ‘sneltoetsen’ is Sjaak totaal niet bekend, red) bij het schrijven van mijn dagboek. Me bezighouden met de organisatie van Miss Maasdriel verkiezing en Trudy Pasveer het leven zuur maken bijvoorbeeld. Twee zaken die ook prima te combineren zijn overigens, zoals morgen wel zal blijken.

Dinsdag 31 augustus

Vandaag kwamen de posters aan die ik door heel Maasdriel op ga hangen ter promotie van de Miss Maasdriel verkiezing, die aanstaande vrijdag gehouden zal worden. Het is een poster van 3 bij 3 geworden met daarop het hoofd van Trudy Pasveer, begeleidt door de tekst: ‘Wil je wel lekkere wijven zien, kom dan vrijdag naar de Miss Maasdriel verkiezing!’ Ik heb er vijftig laten drukken. Ze hangt ook in het gemeentehuis voor een raam. Tonnie van Bemmelen heeft zelfs nog een currysnorretje op die lelijke kop van haar getekend. Hahahaha.

Woensdag 1 september

Soms denk ik wel eens: Sjaak L., Sjaak L., wat heb je jezelf toch allemaal op de hals gehaald met die Miss Maasdriel verkiezing. Die gedachte verdwijnt weer als ik denk aan negen Brabantse meiden die naakt in de curry, mayonaise en uitjes liggen te worstelen. Maar toch, het is wel een werk zeg. Poeh. Zo werd vandaag de kolossale feesttent opgebouwd in het centrum van Kerkdriel. Een werk van jewelste. Maar ja, wat wil je ook; het is een tent waar 23.000 man in kunnen. Tonny en ik zijn er de hele middag mee bezig geweest. Dankzij Tonny z’n noeste arbeid beschikt de tent nu ook over een snackcorner van 200 vierkante meter, waar hij morgen nog een tien meter lange frikandel speciaal boven gaat hangen. Tonny vindt frikandellen erg belangrijk.

Donderdag 2 september

Alles is zo’n beetje rond; de missen, de jury, de presentator, en niet te vergeten Tonny van Bemmelen en mijn dochter Teun. Zij zijn al jaren rond. Jaja, ook in deze hectiek heb ik gewoon nog tijd voor cynische grapjes. Dat heb je of dat heb je niet. Om er maar mee door te gaan: alles loopt dus op rolletjes – in het geval van Tonny en Teun zelfs op vetrolletjes. Haha. Maar goed, presentator Hans van der Togt is er klaar voor en de deelnemende missen van morgen zijn: Daniëlle van Schemerdingen, Daniëlle Govaerts,  Daniëlle Hoeiboelen, Daniëlle Grotjes, Daniëlle de Boer, Daniëlle van Bourbon-Parma, Daniëlle Geelhoed, Daniëlle Geelkamp en Daniëlle Geel. Een gemêleerd gezelschap aan lekkere wijven, al zeg ik het zelf. Ook de jury mag er zijn. Die bestaat uit Tonny van Bemmelen, Sjaak L. Grottenhoofd, Bulletje en m’n teddybeer Henk de Boer. En dat is inderdaad nog steeds een rare naam voor een teddybeer. Dat mag echter de pret niet drukken; ik heb er zin! (nou nou, niet te positief Sjaak, er kan nog van alles misgaan, red.)

Vrijdag 3 september

Godverdomme, ik was de zeven dozen witte wijn bij Slijterij Abrham Mosterd & 7 zn. aan het halen voor presentator Hans van der Togt, toen ik het slechte nieuws kreeg: de hele flikkerse bende was ingestort. De reusachtige tent die Tonny en ik met zoveel zorg hadden opgebouwd was bezweken onder de druk van de tien meter lange frikandel die Tonny had opgehangen. In allerijl is de verkiezing toen uiteindelijk maar verplaatst naar het Kievitsei 38, mijn woning. Helaas kan mijn woning niet de 23.000 man herbergen die wel in de tent hadden gekund. Nog een geluk dat er maar dertig kaartjes verkocht waren. Omdat de verkiezing nu in afgeslankte vorm plaatsvond was er geen ruimte meer voor Tonny van Bemmelen. Bovendien had die lul al genoeg verpest met z’n frikandel van tien meter lang. Godver. Ook Bulletje liet op het laatste moment verstek gaan. Daarom was het aan mijn teddybeer Henk de Boer en mijzelve om na een gezellige avond Daniëlle Hoeiboelen aan te wijzen als winnares. Zoals zij in die curry, mayonaise en uitjes tekeer ging….ongekend!

Zaterdag 4 september

Helaas wilde Daniëlle Hoeiboelen haar prijs, bestaande uit een weekend lang in bed met de jury, niet in ontvangst nemen. Ze zei nog dat het een ander verhaal was geweest als Bulletje niet had afgezegd. Helaas had Bulletje wel afgezegd. Hetgeen op zaterdagochtend voor mij resulteerde in een gang naar de sportvelden van D.S.C. Kerkdriel, alwaar Gezinus en zijn team met 9-2 verloren van een tegenstander. Teddybeer Henk de Boer bleef gewoon in bed liggen. Alleen.

 

2 reacties op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd (deel 29)”