Tell Sell: de Perfect Steps

Eigenlijk hebben de firma Tel Sell en ik een hele simpele afspraak: zij maken iets wat ontzettend handig is en ik koop het. Dat bevalt prima. Nu ook weer, ik was iets te dik en wilde net een stukje gaan wandelen. Kwamen ze met de Perfect Steps op de proppen; een schoen waar je van afvalt. We voelen elkaar erg goed aan, de firma Tel Sell en ik.

Zoals u wellicht al had opgemaakt uit de vorige alinea, is de Perfect Steps een schoen waar je van afvalt. In het begeleidende reclamefilmpje is dit goed te zien; een vrouw verliest in nog geen seconde zo’n twintig kilo, en heeft in diezelfde seconde ook nog een partij buikspieren ontwikkeld waar je u tegen zegt. U. Sterker nog, door de Perfect Steps aan te trekken is ze veranderd in een hele andere vrouw. Dat zijn nog eens schoenen! Op een andere manier zult u dat nooit bereiken. Zelfs niet door Sonja Bakker onder uw voeten te binden.

Daar val je wel van af, maar buikspieren ho maar! En een ander persoon word je er ook al niet van. Omdat ik wel graag buikspieren wilde hebben en ook niet afwijkend stond tegenover een persoonsverandering (al m’n hele leven wil ik eigenlijk Thomas Berge zijn, zelfs voordat hij geboren werd), besloot ik, in plaats van Sonja Bakker te ontvoeren en onder me te binden, over te gaan tot de aanschaf van de Perfect Steps.

Waar het ontvoeren van Sonja Bakker en haar onder je binden nagenoeg gratis is (een rolletje duct-tape en een beetje chloroform), daar kosten de Perfect Steps 70 Euro. Een uitgave die je al snel hebt terugverdiend, want Sonja Bakker slijt heel snel, terwijl de Perfect Steps juist over zolen beschikken met de dikte van drie op elkaar gestapelde Side Sleepers Pro, weer een ander product uit de schier onuitputtelijke voorraad van Tel Sell.

Het zag er eerst wel wat gek uit, van die enorme zolen onder m’n schoenen. Maar aan de andere kant, dat was niet anders geweest wanneer ik Sonja Bakker onder m’n voeten had gebonden. Zo moet je het ook bekijken, vind ik.

Dat ik nu door het leven ga op zolen die normaal slechts gedragen worden door mensen met het syndroom van Down, maakt me niet uit. Het kan zelfs van pas komen, als ik het syndroom van Down oploop bijvoorbeeld. Daarbij, ik val wel enorm af. Dat er nog dikke mongolen zijn, is onbegrijpelijk. Buikspieren heb ik echter nog niet, en toen ik voor het laatst in de spiegel keek, leek ik ook nog in niks op Thomas Berge. Wat niet is kan nog komen. Daar reken ik althans wel een beetje op.

De Perfect Steps zijn namelijk wetenschappelijk ontworpen. Wetenschappelijk! Niet zomaar de eerste de beste Henk, Piet of Kees die eens een schoen met hoge zolen op papier zet dus. Nee, echte wetenschappers. En wat doen wetenschappers als ze schoenen moeten ontwerpen? Inderdaad, dan maken ze schoenen met gewelfde zolen. Dat verzinnen simpele zielen als u en ik niet, maar wetenschappers wel. Die weten dat je van niks zo snel afvalt als van gewelfde zolen. Bovendien hebben ze er voor gezorgd dat de schoenen in vele maten leverbaar zijn, zoals 41, 37 en 44. Voor elk wat wils dus.

Nu ga ik, net als de dame in het reclamefilmpje, in een heel strak pakje m’n woonkamer afstoffen met een plumeau. Ook dat kan gewoon met de Perfect Steps.

Het reclamefilmpje:

31 reacties op “Tell Sell: de Perfect Steps”