NOS Headlines

NOS Headlines is een deelredactie van de NOS die lekkere gekke nieuwtjes brengt en het ‘gewone nieuws’ opleukt. Op internet, op teletekst, op de radio en op de tv; NOS Headlines is overal. Het is bedoeld voor jongeren, dat zijn immers allemaal mongolen die houden van lekker gek nieuws en nieuws dat is opgeleukt. Gisteren las ik een bericht van NOS Headlines op teletekstpagina 404. De titel was Adopteer een hond: Animal Roulette.

Dit was de tekst: ‘Videochatten met wildvreemden, voor mensen die niets beters te doen hebben is Chat Roulette een uitkomst. Maar je kan er nu ook iets zinnigs mee doen, zoals een huisdier adopteren.

De makers van Animal Roulette bedachten het systeem waarbij je kan ‘chatten’ met honden of katten in een asiel. Met één klik op de muis kan je chatten met de volgende hond, als de ene die je aanstaart je niet bevalt.

Twee weken geleden was de eerste sessie in Amerika.200 chats kwamen tot stand, wat resulteerde in vijftien adopties. ‘Zo kunnen we de dieren in een rustiger setting laten zien’, zegt de bedenker’.

Heel gek. Mijn hersens zette het namelijk automatisch om in het artikel Lekker gek en jong doen: NOS Headlines. Dit was de tekst: ‘Lekker gekke berichtjes schrijven van belastinggeld, voor mensen die niets anders kunnen, is werken bij NOS Headlines een uitkomst. Je zou natuurlijk iets zinnigs kunnen doen met dat geld, maar dat doen we lekker niet.

De makers van NOS Headlines bedachten een website én een teletekstpagina waarop ze allerlei stomme en zogenaamd hip gebrachte nieuwtjes over ons uitstorten. Met één klik op de muis surf je weer naar een nieuw berichtje, als het vorige je nog niet gek of hip genoeg was.

Tien jaar geleden is het gelazer begonnen. Een aantal jonge, gekke, hippe redacteuren begon hun werkzaamheden, wat resulteerde in duizenden onuitstaanbare gekke artikeltjes. ‘Zo kunnen we laten zien wat voor hufters we eigenlijk zijn’, zegt de bedenker.’