De Schipholklager

De kop Man klaagt 10.000 keer over Schiphol’ doet veel met mij. 10.000 is namelijk veel. Niet als het om spermacellen of Turks geld gaat, maar wel als het om klachten gaat. Zeker wanneer ze afkomstig zijn van één man. Dan ga ik me afvragen wat dat allemaal voor klachten zijn. Met name klacht 9.990 tot en met klacht 10.000. Ik denk dat het er ongeveer zo uit moet zien:

Klacht 9.990: De kleur van twee tegels tussen gate 13 en 14 wijkt een beetje af van de andere tegels. De andere tegels zijn meer een soort van nijlpaardgrijs, terwijl deze twee duidelijk neushoorngrijs zijn. Hoe haalt u het in uw hoofd twee van dit soort afwijkende tegels tussen de nijlpaardtegels te leggen?!

Klacht 9.991: Die naam, Schiphol, dat slaat helemaal nergens op. Een schip? Het is godverdomme een vliegveld. En dat hol kan ik ook al niet plaatsen. Het is belachelijk! Steek dat schip maar in je hol….

Klacht 9.992: Het kapsel van uw medewerker Elbert Wobben staat me totaal niet aan. Er zit te veel volume in. Hij moet shampoo gaan gebruiken met minder brandnetelextract.

Klacht 9.993: Het kapsel van uw medewerker Alfred Stokman staat me totaal niet aan. Er zit te weinig volume in. Hij moet shampoo gaan gebruiken met meer brandnetelextract.

Klacht 9.994: Dat gekke bolletje op uw verkeerstoren, wat moet dat nou weer voorstellen?! Bouw godverdomme eens een normaal dak op je toren! Een puntdak of een zadeldak, het maakt me niet uit. Zolang dat gekke bolletje maar verdwijnt!

Klacht 9.995: De verlichting die op en om uw landingsbaan heen staat is erg fel. Zowat een week geleden was ik tijdens een avondwandeling verdwaald en stond ik opeens recht in zo’n lamp te gluren……Ik heb nu nog steeds moeite met het onderscheiden van sommige kleuren. Okergeel en oranje bijvoorbeeld. Nijlpaardgrijs en neushoorngrijs gaat trouwens prima, mocht u daar benieuwd naar zijn.

Klacht 9.996: Als ik uw klachtenformulier invul is het hokje om m’n naam in te zetten aan de kleine kant. En ik heet nog wel gewoon Jan Dik. Wat moet dat niet worden als iemand met een naam als Apu Nahasapeemapetilon eens iets te klagen heeft?!  

Klacht 9.997: De rokjes van de stewardessen die op uw luchthaven rondlopen mogen nog wel iets korter. We leven hier toch godverdomme niet in een Islamitisch land, waar de vrouwtjes bedekt moeten worden?!

Klacht 9.998: U heeft een directeur gehad met de naam Gerlach Cerfontaine. Belachelijk. Het begint al met Gerlach. Zo heet je toch niet? En dan om het af te maken ook nog zo’n gekke Franse achternaam. Dan vraag ik me hardop – heel hardop, om boven al die vliegtuigen boven m’n huis uit te komen – af of die vent geen directeur had kunnen worden van vliegveld Charles de Gaulle?!

Klacht 9.999: Uw schoonmakers doen maar wat. Gisteren was ik op uw luchthaven en bij thuiskomst trof ik meerdere pluisjes aan op mijn oranje of okergele trui. Dit kan zo niet langer!

Klacht 10.000: O ja……uw vliegtuigen maken ook wel erg veel lawaai. Hoe had ik dat nou moeten weten toen ik lang geleden een huis kocht dat recht onder de aanvliegroute van uw luchthaven lag?!

Na het artikel onder de kop gelezen te hebben, bleek dat alle klachten ongeveer de strekking hadden van klacht 10.000. Jammer.

10 reacties op “De Schipholklager”