Stegeman en Schiphol

Het is hem weer gelukt. In z’n programma ‘Undercover in Nederland’ liet Alberto Stegeman afgelopen zondag zien dat hij een fles, die op Schiphol in de Tax Free-zone was geseald, had gevuld met een ander ongevaarlijk goedje en er zo een vliegtuig mee was binnengewandeld. Stegeman heeft hiermee voor de zoveelste keer aangetoond dat het voor een niet kwaadwillende burger op Schiphol heel goed mogelijk is met allerlei ongevaarlijke producten in een vliegtuig te stappen. Grote klasse Alberto!

Wat voor ongevaarlijk goedje hij precies in de fles had gestopt wordt niet echt duidelijk uit de nieuwsberichten. Wellicht had ik daarvoor het programma moeten bekijken. Helaas behoorde dat niet tot de mogelijkheden; mijn tv ontploft wanneer hij langer dan drie kwartier achter elkaar op SBS6 staat. Toch kan ik me er wel een voorstelling bij maken.

Ik zie Alberto dan de inhoud van een dure fles whisky door het toilet spoelen en hem daarna vullen met z’n eigen ochtendurine. Vervolgens krijgen we te zien hoe Alberto heel trots met een fles urine aan de andere kant van de Noordzee staat. Terwijl er toch echt eenvoudigere manieren zijn om je urine aan de andere kant van de Noordzee te krijgen. Op een drukke dag aan het strand van Zandvoort lekker door je zwembroekje heen pissen bijvoorbeeld. Dan duurt het even, maar je staat tenminste niet met een fles lauwe pis op Heathrow te pronken.

Zo staat Alberto er altijd bij namelijk. Trots. Alsof-ie net een wonder heeft verricht. Dat is de hele insteek van z’n programma’s rond de beveiliging op Schiphol. En dat het allemaal ook heel erg spannend was. Tegelijkertijd vertelt hij dat iedereen hier dus zo met een bom naar binnen zou kunnen wandelen. Wat is het nou Alberto? Is het spannend en moet je per se Alberto Stegeman zijn om dit te kunnen of wandelt elke boerenlul met een bom naar binnen op Schiphol. Ik vermoed dat het allemaal een beetje aandachttrekkerij is van Alberto. Die naam alleen al; was gewoon Albert soms niet goed genoeg?

Het zou die Stegeman sieren als hij eens een echte aanslag zou beramen in het vliegtuig. Dat-ie de cockpit binnenwandelt en de piloot neerknuppelt met een grote leverworst. Van Stegeman natuurlijk. Het zou denk ik de eerste en laatste keer zijn dat er een aanslag wordt gepleegd met behulp van een stuk varkensvlees.

Zit er denk ik niet echt in de komende tijd. Zolang Alberto nog kijkcijfers haalt met net doen alsof-ie iets heel gevaarlijks doet, ontpopt hij zich vast niet tot een moordende leverworst-ninja. Zeker niet wanneer Schiphol elke keer reageert op de praktijken van Stegeman. Ook nu hebben ze de veiligheidsmaatregelen weer opgeschroefd. De verkeerde oplossing. Kost alleen maar geld. Het is veel goedkoper om die Alberto nooit meer op Schiphol te laten komen. Gewoon z’n deur barricaderen met een enorme leverworst en klaar ben je.

9 reacties op “Stegeman en Schiphol”