Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd, een onuitstaanbare vent (deel 2)

Hallo, ik ben Sjaak L. Grottenhoofd. Al 46 jaar een onuitstaanbare vent, waarvan ik er nu alweer 20 getrouwd doorbreng met de eveneens onuitstaanbare Rita. Samen hebben we twee kinderen. Gezinus van 12 en Teun van 16. Teun is een meisje. Vroeger noemden we haar Teuntje; nu is ze 98 kilo, dus dat gaat niet meer. Ondanks haar 98 kilo zit ze – god betere het – op korfbal. Gezinus voetbalt, heeft een bril en wordt gepest. Ik ben woonachtig op Kievitsei 38 te Kerkdriel, waar ik tevens werk als gemeenteambtenaar. De hel op aarde.

 Zoals u wellicht al merkt erger ik me voortdurend en klaag ik me een weg door het leven heen. Daarom heeft onuitstaanbaar.nl me gevraagd een dagboek bij te houden. Elke zondag zullen mijn ‘belevenissen’ van de afgelopen week gepubliceerd worden op deze website. Ik hoop dat u er plezier aan beleeft, dan dient mijn verder compleet zinloze leven toch nog ergens toe.

Maandag 1 maart

Vlak voor de lunchpauze getroffen door acute buikgriep. Het is niet best wat ik de wc-pot toevertrouwd heb. Bij terugkomst op de werkvloer werd ik ook wat vreemd aangekeken; alsof ik net de hele wc er onder gescheten had en dat ook prima te horen was geweest op de werkvloer. Zoiets. ’s Middags naar huis gegaan. Overigens niet voordat de collega’s me teksten als: ‘Het gaat rond’ en ‘Het heerst inderdaad’ hadden toegevoegd. Die verschrikkelijke Trudy Pasveer maakte het nog af door te zeggen dat ik maar even goed uit moest zieken. Nou, dat zou ik wel gaan doen, maak je daarover maar geen zorgen Trudy! Alles om bij dat ontzettende zeikwijf uit de buurt te kunnen blijven.

Dinsdag 2 maart

De hele dag liggen diarreren. Met als gevolg een tamelijk rauwe anus. Volgens Rita moet ik er vaseline op smeren. Ja daag! De dag dat ik vrijwillig vaseline op m’n anus smeer moet echt nog aanbreken. Ik ben geen homofiel. De buikgriep heeft trouwens als voordeel dat ik niet mee hoefde naar Teun haar selectiewedstrijd voor het zaalkorfbalteam van het gewest Gelderland Zuid.

Woensdag 3 maart

Verkiezingsdag. Toch maar weer aan het werk gegaan, anders kon ik ’s avonds ook niet naar de receptie die in het kader van de verkiezingen op het gemeentehuis georganiseerd werd. Ze hebben daar altijd hele lekkere bitterballen. Daar doe je het dan toch allemaal voor. Zelf heb ik gestemd om Samen Sterk Maasdriel (Kerkdriel maakt deel uit van de gemeente Maasdriel, niet te verwarren met Toonvandriel. Excuses, de humorist in mij kwam even bovendrijven, het zal nooit meer gebeuren). De avond liep uiteindelijk uit op een enorme deceptie (i.p.v. een receptie….hang ik alweer de lolbroek uit, nogmaals excuses). Niet omdat Samen Sterk Maasdriel het zo slecht had gedaan hoor. Ze waren verdubbeld. Maar eigenlijk interesseert mij dit geen reet. Het ging mij om de bitterballen. En die waren er dus niet. Iets met ecologisch niet verantwoord en alvast bezuinigen ofzo. Verschrikkelijk. Nadat Tonnie van Bemmelen, ontzettend slecht zaalvoetballer en tevens lijstduwer van Samen Sterk Maasdriel, z’n dikke, maar vooral blote reet had laten zien aan het zojuist gekozen PvdA-raadslid Tineke van Bemmelen (z’n schoonzus) werd het toch nog gezellig en gingen we tot in de kleine uurtjes door. De avond afgesloten met een polonaise.

Donderdag 4 maart

Kater. Toch maar weer ziek gemeld. Wat kan mij het schelen.

Vrijdag 5 maart

Na het werk met Teun naar een voorlichtingsavond van de kappersschool geweest. De zeug wil na haar VMBO-examen kapster worden. Ik heb een hekel aan kapsters. Maar ook aan m’n dochter, dus wat dat betreft zou ze weleens de juiste opleiding kunnen gaan kiezen. Al vraag ik me af of die worstenvingertjes van haar in een schaar passen. Mijn eigen kapster, Gerda, praat altijd honderduit over haar eigen kutleven. Daarnaast stelt ze ook elke keer voor om m’n snor eens een keer af te scheren. Dat zou me zo’n frisse gezichtsuitdrukking geven. Ik wil helemaal geen frisse gezichtsuitdrukking. Ik wil een snor!

Zaterdag 6 maart

Uiteraard weer op stap met D.S.C Kerkdriel D4, waar ik leider van ben en mijn zoon Gezinus in voetbalt. Vandaag kreeg hij na een kwartier een bloedneus en kon ik hem er gelukkig weer ongestraft uithalen. Desondanks verloren we wederom met 9-2, ditmaal van DESK D3 uit Kaatsheuvel.    

 

Één reactie op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd, een onuitstaanbare vent (deel 2)”