De NOS en het hippe internetgebeuren

De NOS is weer eens bezig. Verkiezingsavonden verprutsen kunnen ze als de beste, zo werd eerder aangetoond. Nu doen ze het bij de gemeenteraadsverkiezingen. Drie stomme dingen:

– Het touch-screen, waarvan Herman van de Zande quasi-nonchalant allerlei partijen in de marge wegschuift. Ferry Mingelen kan natuurlijk niet met dat ding omgaan en laat maar eens per ongeluk zijn cliffhanger (de peiling van de PVV-zetels) te vroeg zien. Straks beamen ze allah (let op Geert) CNN Ferry nog per ongeluk naar het Binnenhof.

– De vent die internet in de gaten houdt zegt dat er op internet gek genoeg weinig positief over de PVV wordt gesproken, terwijl de PVV ‘het toch goed doet in deze verkiezingen’. Ten eerste doet de PVV bijna nergens mee en ten tweede zijn boze PVV-ers bepaald geen hoogopgeleide hippe Twittervogels. Hij besluit zijn relaas met te melden dat er zoveel informatie beschikbaar is op het web dat hij er eigenlijk niet echt een lijn in kan ontwaren. Eerder heeft hij gezegd dat het heel goed om het internet in de gaten te houden omdat daar ook allerlei nuttige dingen op staan. Stomme vent.

– In tegenstelling tot de andere presentatoren heeft hij overigens een trui aan. Hij moet immers de jeugd aanspreken. Dat is al net zo onuitstaanbaar als al die politieke jongerenorganisaties waar volwassenen tot ver in hun twintigste lid van kunnen blijven. Politieke partijen doen net alsof ze de jeugd serieus nemen met een jongerentak, in werkelijkheid is het natuurlijk een mooie manier om onderscheid te maken tussen ‘echte’ leden en ‘jongeren’.

11 reacties op “De NOS en het hippe internetgebeuren”