De reuzenpanda

Het moest er eens van komen. Middels een boze brief heeft de reuzenpanda aangegeven ook besproken te willen worden in de rubriek bedreigde diersoorten op onuitstaanbaar.nl. Uiteraard was de brief niet voldoende gefrankeerd. Zo is de panda. Een aandachtszieke beer die nooit genoeg postzegels op z’n brieven plakt.

Meneer de beer wil heel graag dat er over hem gepraat en geschreven wordt. Daarvoor gaat hij heel ver. Hij is zelfs dag en nacht bezig brieven te versturen naar allerlei kranten en instanties die niet genoeg over zijn situatie schrijven. Ik verdenk hem er ook nog van zich expres niet voort te planten om de ‘bedreigde diersoort’ uit te kunnen hangen en dus in de spotlights te blijven. Maar goed, nu waren wij dus aan de beurt: een heuse pandabrief.

Eigenlijk had ik geen zin om er aandacht aan te geven. Dat zal die narcistische rotzak leren, was mijn eerste gedachte. Na wat langer nagedacht te hebben, vond ik het toch beter wel aandacht te besteden aan de reuzenpanda. Het is toch een beer die je zou negeren. Dat zijn grote en sterke beesten. Die wil je niet midden in de nacht in een donkere steeg tegenkomen terwijl je hem willens en wetens hebt genegeerd. Veel zin om er zelf wat over te schrijven, had ik echter niet. Vandaar dat ik hier maar gewoon zijn brief publiceer:

Geachte heer Zwoebe,

Allereerst wil ik uw organisatie complimenteren met het schitterende weblog dat u bijhoudt. Doorgaans lees ik de gepubliceerde stukken met veel plezier. Met name uw afkeer van Humberto Tan spreekt ons erg aan. Ook wij pandaberen vinden hem een enorme lul. Laatst heb ik nog een hele bamboestok kapot geslagen tegen de tv toen hij te zien was. Het moet toch niet gekker worden.

Toch moet mij ook iets van het hart. In uw serie over bedreigde diersoorten zijn wij nog niet aan bod geweest. Een schande. Wie aan bedreigde diersoorten denkt, heeft toch meteen onze soort in het hoofd. Maar nee hoor…, meneer Zwoebe denkt het zich te kunnen veroorloven eerst over een Afrikaanse uitvreter, een veredelde rat en een immer doorneukende aap te schrijven!

Weet u wel hoeveel moeite het heeft gekost om de nummer 1 onder de bedreigde diersoorten te worden? Jarenlang zijn we bezig geweest om het logo te worden van het WNF. Dat laten we ons toch niet door de eerste de beste stukjesschrijver op een website afnemen?! U schrijft maar mooi wat over ons, dat hebben we wel verdiend.

Het is heus niet gemakkelijk hoor. We doen er echt alles aan opdat men ons zielig vindt. Zo eten we alleen bamboe. Denkt u dat we dat soms doen omdat we dat zo lekker vinden? Nee, dat is om die jongens van het WNF om de tuin te leiden. We hebben nota bene het spijsverteringsstelsel van een carnivoor. Dat bamboe eten hoort er allemaal bij. Man, we leven in China, denkt u werkelijk dat we nooit zin hebben in een sappige Peking eend met bami speciaal?!

Om ervoor te zorgen dat we echt altijd in het middelpunt van de belangstelling blijven staan als bedreigde diersoort, hebben we ook nog afgesproken dat de mannetjespanda’s maar drie dagen in het jaar mogen paren met de vrouwtjes. Dit terwijl we natuurlijk zo geil als boter zijn. Daar kunnen die bonobo’s van vorige week nog een puntje aan zuigen……Nu ik het over zuigen heb zit ik zelfs alweer met een enorme berenlul tussen m’n benen.

Dit hebben wij er allemaal voor over om maar bedreigd en zielig te blijven. Een hele opoffering. Het minste wat u dan kunt doen is even een stukje schrijven over hoe zielig we zijn en dat we er bijna aan gaan. Wanneer u ons echter blijft negeren, zullen de gevolgen voor u zijn. Maar ik kan u nu alvast vertellen dat een ontmoeting met een seksueel gefrustreerde pandabeer er doorgaans één is om snel te vergeten.

Hoogachtend,

Wim de reuzenpanda

President der Panda’s

(pandabeertje26@hotmail.com)