De lange onderbroek van Robben

Sinds Arjen Robben na de winterstop een lange grijze onderbroek onder z’n rode voetbalbroekje heeft aangetrokken, gaat het hem voor de wind. Bal na bal verdwijnt in het net én hij heeft Louis van Gaal al twee keer op Ippon verslagen tijdens een partijtje judo. Het is een gek ding, die judobroek van Robben. Teamgenoot Van Buyten liet aan de verzamelde pers weten dat het ding waarschijnlijk wel afkomstig zou zijn van Robben z’n oma.

Volgens Robben zelf was-ie gewoon van Bayern. Privé draagt-ie echt niet zulke broeken. Dat is jammer. Het zou mooi zijn wanneer Arjen op zondagavond met natte haartjes (alhoewel dat ook al lastig wordt) in die gekke pyamabroek van ‘em op de bank naar Studio Sport zat te kijken en, vlak nadat Tom Egbers ons hoe dan ook een goedenavond heeft gewenst, door z’n vrouw naar bed wordt gestuurd. Dat-ie dan niet wil en met dezelfde verontwaardigde blik die hij op z’n gezicht heeft na weer een ‘zware’ overtreding van één of andere grote Duitser, z’n vrouw probeert te overtuigen om nog een uurtje langer wakker te mogen blijven.

Helaas is dit niet waar en heeft-ie de broek gewoon ergens bij Bayern uit de kast gepakt. Niet minder gek overigens; Bayern Munchen heeft ergens in de spelonken van de Allianz Arena een kast waarin lange grijze onderbroeken liggen. Wellicht vormen ze samen met zes Boeddhabeelden de erfenis die Jürgen Klinnsmann achterliet. In je lange onderbroek mediteren ten overstaan van zes Boeddhabeelden zou vast passen in de experimentele trainingsmethoden die Klinnsman bij Bayern in had gevoerd.

Wat dat betreft is Van Gaal een hele andere coach. Die zou die dikke mediterende Boeddha hoogstpersoonlijk uit z’n kleermakerszit trekken en hem, onder luid gevloek van Louis zelf, rondjes laten rennen om het trainingsveld van Bayern. Net zolang tot Boeddha geen Boe of ddha meer kon zeggen. De selectie laten mediteren in een pyamabroek? Eerst maar eens even een paar uur luisteren naar de visie van de enige echte god: Koning Louis XXI.

In die visie, onlangs uiteengezet in het boek Biografie en Visie, heeft Louis het over de ‘Totaal Mens’. Nooit geweten dat de mens pas totaal wordt wanneer hij in een lange grijze onderbroek over het voetbalveld huppelt. Het is ook niks voor Louis. Dat was toch altijd meer de man van sokken omhoog en shirtje bij je broek in. Hetgeen nogal ver afstaat van in een lange grijze onderbroek de coach een pijnlijke vinger en een hamstringblessure bezorgen. Blijkbaar is naast de lange grijze onderbroek  ook opportunisme een belangrijke pijler onder het principe van de Totaal Mens.

9 reacties op “De lange onderbroek van Robben”