Sporters en procenten

gek genoeg vanaf gisteravond mijn held
gek genoeg vanaf gisteravond mijn held

Gisteravond, FC Dordrecht tegen Ajax. Na me eerst door de vleesgeworden onuitstaanbaarheid, Humberto Tan, en 120 minuten dramatisch Ajax-spel heen te hebben geworsteld, gebeurde er iets geks. Dan heb ik het niet eens over de nabeschouwing, waar Humberto voor het eerst in z’n leven een goedlopende zin bij elkaar improviseerde. Ook al een wonder. Nee, het ging om het verplichte-nietszeggende-na-de-wedstrijd-interviewtje met Urby Emanuelson. 

Ik verslikte me haast in mijn zo zorgvuldig ingeschonken glaasje melk. Voor het eerst in de sportgeschiedenis hoorde ik iemand die zich ‘slechts’ voor 100 procent had ingezet. Had ik het echt goed verstaan? Had Urby, die twee goals had gemaakt en zodoende matchwinner was, dit met ‘slechts’ 100 procent inzet voor elkaar gekregen. Ik kon het niet geloven. Normaal gaat het namelijk altijd zo: