Grappig

vrouw gaapt achter laptop_365x243
Grappig is daarmee het nieuwe “het interesseert me geen reet” geworden.

Meetings, vergaderingen, kantoorgesprekken, verschrikkelijke dingen zijn het. Allerlei mensen die iets van elkaar moeten maar niet hardop durven te zeggen dat ze iets van elkaar moeten. Het wordt pas echt schrijnend als mensen, vaak niet werkzaam binnen hetzelfde bedrijf, elkaar voor het eerst treffen. Negen van de tien keer volgt er een aantal zinnen in de trant van; “Ik ben van ABC-industries, wij zijn marktleider in whatever, daarbij ben ik verantwoordelijk voor who gives a damn”. Je kan er vergif op innemen dat in net zoveel gevallen de reactie zal zijn; “Goh, oh ja joh, grappig”. Hoewel het voorgaande op geen enkele wijze grappig is geweest wordt er toch gekozen voor dit woord.

Grappig is daarmee het nieuwe “het interesseert me geen reet” geworden. Waarmee Humberto Tan en Patty Brard ook ineens grappig zijn geworden. Limburgers zijn extreem grappig, en de politieke toestand in Polynesie is ronduit hilarisch. Op oudejaarsavond kan in plaats van de traditionele conference de avond gevuld worden met curling en bowls, van oudsher sporten die grappig gevonden worden.

Ik wil hier een lans breken voor het woord grappig. Deze lans wil ik breken door hem, keihard rijdend op een paard, bij Patty Brard in haar vette pens te duwen. Dat lijkt me pas echt grappig, zij interesseert me namelijk geen reet.

8 reacties op “Grappig”