Brieven aan BN’ers – Beste Gordon,…

Ouwe gekke relnicht van me, ben je nu helemaal gek geworden?! Je gaat een interviewprogramma presenteren op RTL4, las ik op nu.nl. Het was een kort bericht, van slechts drie alinea’s, maar bij elke zin fronste ik ieder lichaamsdeel dat ik fronsen kan. En nee Gordon, ik kan niet fronsen met mijn anus. Hou op met lachen!

De redenen van mijn al mijn gefrons dan. Allereerst houdt een interviewprogramma in dat jij, Gordon, mensen gaat interviewen. Daar moet ik al van fronsen tot in het eelt van mijn kleine teen (ja Gordon, het eelt in mijn kleine teen kan wel fronsen). Jij en interviewen, ik vind dat een gekke combinatie, Gordon.

Nog gekker is dat er mensen zouden zijn die op een uitnodiging ingaan door jou geïnterviewd te worden. Wie wil zoiets? We moeten er dus ernstig rekening mee houden dat jij in het najaar, wanneer het programma op de buis komt, zes afleveringen lang slap staat te ouwehoeren tegen een courgette.

Ik noem niet voor niets de courgette. Jouw interviewprogramma, waar jammer genoeg toch wel enkele b-artiesten voor gestrikt gaan worden, zal zich voornamelijk in de keuken van een villa in Stockholm af gaan spelen. ‘Ze (de gasten, red.) blijven drie dagen en worden bijvoorbeeld tijdens het koken geconfronteerd met videofragmenten uit hun carrière’, vertel je. Wat houdt dat in, Gordon? Dat Ron Brandsteder een slavink in de pan gooit en dan beelden van zichzelf te zien krijgt waarop hij lachend als een paard met apneu probeert te raden dat hij een brandweerslang is?

Dat lijkt me eigenlijk wel leuk. Het zal daarom waarschijnlijk anders gaan.

Vooral omdat in het artikeltje ook nog wordt gemeld dat het programma een kruising moet worden tussen In de hoofdrol van Mies Bouwman en Villa Felderhof van Rik Felderhof. Villa Felderhof, het programma waar een man met een hoedje heel spontaan naar je gevoelens vraagt terwijl je onder de Zuid-Franse zon een paprika staat te snijden. En dat dan in een Gordon-jasje. Het zal er dus wel op neerkomen dat jij wat vragen stelt en dan opeens, uit het niets, een courgette – daar is-ie weer – in de reet douwt bij de nietsvermoedende b-artiest, gevolgd door een hard lachsalvo jouwerzijds.

Daarna maak je woordgrapjes over courgettes in reten. Want dat is geloof ik ook een beetje de bedoeling van het programma, gezien de titel: Gordons Gastfornhuis. Zelf bedacht, die t en die h in gasfornuis, of heeft een redactie daar een paar weken over vergaderd in een villa in Stockholm? En zo ja, heb jij ze er dan naartoe gevlogen in een watervliegtuig? Dat was de zin die mij nog het meest deed fronsen. Dat jij je gasten zelf invliegt per watervliegtuig. Schitterend, Gordon, een watervliegtuig.

Met vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

4 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Gordon,…”