Brieven aan BN’ers – Beste Stacey Rookhuizen,…

Afgelopen woensdag werd de cover onthuld van de Playboy waarin jij poseert. Wat meteen opvalt aan die cover is dat je jasje een beetje raar zit, zodat je linkerborst te zien is. Grapje, Stacey. Om het ijs te breken, want je zult je misschien wel een beetje beledigd voelen na het lezen van deze brief.

En dat komt dan niet eens alleen door mij. Het komt ook uit onverwachte hoek, Stacey. Volgens de hoofdredacteur van de Playboy, Jan Heemskerk, word jij namelijk op een ‘Godzilla-achtige manier neergezet in het blootblad.’ Die vent vergelijkt jou met een behaarde uit de hand gelopen aap, Stacey!

Nu snap ik dat wel een beetje, want voor de shoot is er extra haar op jouw edele delen geplakt. Hoe moet ik dat voor me zien, Stacey? Heeft Jan Heemskerk een stukje van zijn baard afgeschoren, is hij vervolgens met een Pritt-stift over jouw venusheuvel gegaan en heeft hij daarna de afgeschoren baardharen als een soort porno-Jamie Oliver over die venusheuvel uitgestrooid (nog een beetje citroensap eroverheen om het af te maken)? Het lijkt mij wel de meest praktische manier, Stacey.

Nou, hoe het ook is gegaan, het resultaat mag er zijn. Vindt Heemskerk dan. Hij zegt het volgende over de foto’s: ‘Je hoeft niet bang te zijn dat je hier niet geil van wordt.’ Een beetje een rare manier om te zeggen dat je volgens Jan geil wordt van jouw foto’s, Stacey. Je kunt ook zeggen: ‘Je moet bang zijn als je hier geil van wordt’, maar dat zou dan weer zo’n beledigende opmerking zijn waar ik het eerder in deze brief over had.

Ach, veel doet zo’n opmerking jou waarschijnlijk toch niet. Zelf zei je namelijk na de onthulling van de cover dit: ‘Ik vind alleen de mening van de mensen die mij echt kennen belangrijk. Mijn vrienden, ouders, buurmeisje, mijn cavia. De rest kan me aan mijn blote kontje roesten.’ Cavia, noem jij haar zo, Stacey? Komt zeker door al dat opgeplakte haar.

Je zei op die onthulling van de cover ook nog dat jij en je cavia niet interessant kijkend onder een palmboom wilden gaan liggen voor de shoot. Je wilde iets doen wat afwijkt. Vol verwachting klopte mijn hart na het lezen van die zin, Stacey. In mijn gedachten zag ik jou al naakt gejonast worden door Arie Ribbens, Lee Towers, Henk Wijngaard en Gerard Cox, terwijl jij net een rookworst in je cavia stak. Iets afwijkends.

Helaas, onder ‘iets doen wat afwijkt’ versta jij ergens in Nederland in een loods voor een groen scherm poseren, waar iemand die handig is met Photoshop later foto’s van hoge gebouwen uit New York achter plakt. Want zo zit jouw shoot in elkaar. Dat heet niet ‘iets doen wat afwijkt’, Stacey. Dat heet jouw cavia zo goedkoop mogelijk aan de man proberen te brengen.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.