Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten.

Akkoord over onderwater zetten Ad Koppejan

België en Nederland zijn het eens geworden over het onderwater zetten van CDA-kamerlid Ad Koppejan. Het zogenaamde Koppejanverdrag, dat ten grondslag ligt aan het besluit, was al na een paar uur onderhandelen een feit. Premier Rutte:  ‘Eigenlijk was iedereen het er binnen een paar minuten al wel over eens dat de enige oplossing het onderwater zetten van Ad Koppejan was; daarna zijn we gaan pim-pam-petten.’ Op de vraag voor welk probleem het onderwater zetten van Ad koppejan een oplossing is, wilde de premier niet ingaan. ‘Normaal ben ik altijd heel transparant, behalve als ik zeg dat ik dat niet ben, en dat is nu. Ik vind het ook jammer’, verklaarde de premier terwijl hij lachend wegfietste.

Het onderwater zetten van Ad Koppejan zal op 27 mei plaatsvinden in Dolfinarium Harderwijk. U kunt de onderwaterzetting bijwonen met uw moeder, mits u in het bezit bent van een persoonlijke uitnodiging van Henk Bleker. Aan het eind van de dag zal hitzanger Arie Ribbens het geheel op de rug van een dolfijn afsluiten met een letterlijk spetterend optreden.

Keith Bakker: ‘Angst voor gevangenisverslaving’

Keith Bakker is bang dat hij gedurende zijn vijf jaar lange gevangenisstraf verslaafd zal raken aan het gevangeniswezen. ‘Elke avond weer het geluid van zo’n dichtslaande celdeur, dat is heel moeilijk voor een verslavingsgevoelig persoon als ik. Ik ben nu al bang voor de dag dat ik weer gewoon zelf mijn deur dicht zal moeten doen,’ aldus Bakker. Vooralsnog is er niks aan hand; de eerste dag achter gesloten deuren werd afgesloten met een optreden van Arie Ribbens. Enige smet op het optreden was dat de gevangenen om hen moverende redenen niet in de polonaise mee wilden lopen.

Proces Breivik opgeschrikt door kritische vraag Jack van Gelder 

Donderdag is de vierde procesdag in het proces tegen Anders Breivik opgeschrikt door een kritische vraag van Jack van Gelder. Net toen Breivik vertelde over welke soep hij de dag voor de aanslagen at, betrad de NOS-presentator uit het niets de rechtszaal en stelde zijn kritische vraag (‘waarom heb je dat nou allemaal gedaan jongen?’). Nog voor de Noor kon antwoorden, verviel Van Gelder weer in z’n oude gedrag en vroeg hij Breivik om bij hem op schoot te komen zitten. Hitzanger Arie Ribbens sloot de vierde procesdag feestelijk af door zittend op de rug van één van de rechters een optreden te verzorgen. Helaas kon de rug van de rechter het kolossale gewicht van Ribbens niet aan, met als gevolg een kolderieke tuimeling. Beelden van dat incident zijn maandag te zien in ‘De TV Draait Door’.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…”