Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… sneeuw

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend in ongeveer 200 woorden over iets. Deze keer sneeuw. 

Wat ik dus stom vind, is sneeuw. Het valt uit de lucht wanneer het koud is. Ik hou niet van kou. Dan moet je veel kleren aan, terwijl ik het liefst enkel in mijn HEMA-slip rond paradeer. Doe je dat als het sneeuwt, dan heb je binnen de kortste keren te maken met een penis waar Kabouter Plop zich nog voor zou schamen. Heel vervelend dus, sneeuw.

Ze zeggen altijd dat je gele sneeuw niet moet eten, maar hetzelfde geldt voor witte sneeuw, vooral als je er drie kilo van eet, kan ik uit eigen ervaring met u delen. Dingen die je niet kunt eten, vind ik al snel stom. Ik hou niet van rabarber, maar toch vind ik het minder stom dan sneeuw. Puur omdat je rabarber wel kunt eten. Met genoeg curry erbij schep ik zelfs nog een keer op.

Wat je onherroepelijk ook krijgt met sneeuw is sneeuwpret. Kinderen die een pop bouwen met een wortel als neus, terwijl er op hetzelfde moment in Afrika duizenden kinderen sterven van de honger. Ik vind dat niet kunnen!

Nee hoor, dat maakt me geen flikker uit. Maar buiten zult u mij niet aantreffen als er sneeuw ligt. Ik blijf dit weekend binnen. Op de bank. Curry met rabarber eten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.