#matthijs

Wat zijn we toch een gezellig, maar treurig landje. Ongeveer op het moment dat kredietbeoordelaar Standard & Poor’s bekendmaakte dat we in de toekomst een Derde Wereldland worden, twitterde een groot deel van het volk dat ooit zo trots de wereldzeeën bevoer en negers gevangen nam, berichten met de hashtag #matthijs erin.

#matthijs was gedurende de uitzending van #dwdd onwel geworden en trok zich tijdens het item ‘De televisie draait door’ even terug om daar wat aan te doen, daarbij het autocue lezen overlatend aan tafelheer Jan Mulder. Of zoals @DebbyNobel het kort en bondig samenvatte via een tweet: ‘Spuitpoep? #matthijs #dwdd’.

Ja, #matthijs had een verkeerde kroket gegeten en dat werd hem even te veel. Hij zocht het toilet op om daar via zijn #matthijsanus of #matthijskeelgat het één en ander aan bedorven kroket achter te laten. Even later keerde hij met verwarde haardos en lijkbleek gezicht, maar zonder stropdas weer terug om verder te presenteren.

Van Papoea-Nieuw-Guinea tot Groenland kon men meelezen over de toiletgang van #matthijs; hij was wereldwijd het op twee na meest besproken onderwerp op Twitter. Eerder op de dag had ik al gezien dat Nederlanders op deze koude eerste maandag van december veel over #hagel en #luchtalarm twitterden.

Standard & Poor’s heeft gelijk. Het wordt hoog tijd dat we een Derde Wereldland worden. Of zoals @teunzijp de boodschap van dit stukje vanochtend al ironisch samenvatte via de volgende tweet: ‘Weet jij nog waar je was toen #matthijs uit beeld verdween?’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

9 reacties op “#matthijs”