Babymassage

‘Wie door Hoogeveen wandelt, leert nog eens wat’, het had de slogan kunnen zijn waarmee het Drentse stadje zich op de kaart wil zetten. City marketing, u weet wel.

In plaats daarvan gebruikt Hoogeveen de slogan ‘Hoogeveen, met de hoofdletter H’. Tja, dat is ook waar. Hoogeveen schrijf je met een hoofdletter h, net zoals alle andere plaatsnamen die met een h beginnen – Heerhugowaard, Haarlem, Hendrik Ido Ambacht, Heerjansdam, Hedel, Heeg, Hoek (Frl.), Hoek (Zl.), Hoek (Br.), Hoek van Holland, Huppel, Hummelo, Hoorn, Hommert, Hijken, Holwierde en Hogeveen, om er maar zeventien te noemen.

Ook waar (u weet wel, daar ging het over voor u zich door die zeventien plaatsnamen moest heen worstelen), omdat ‘Wie door Hoogeveen wandelt, leert nog eens wat’ ook een waarheid als een koe is. Ter bewijs nam ik afgelopen weekend een foto van een bordje dat aan de muur van een huis in Hoogeveen hing. In het huis kun je leren hoe je je eigen baby een heerlijke massage moet geven.

Babymassage, u wist nog niet dat zoiets bestond hè? Laat staan dat er onderwijs in was. Dat hoop ik tenminste voor u.

Maar vanaf nu is dat smeren van de babyzalf op de billetjes van uw kroost, wanneer hij of zij er net weer een verse lading dunne, zure poep heeft uitgeperst, prutswerk vergeleken bij hetgeen een ouder aan kneedvaardigheid opdoet bij de babymassagesalon. Er bekruipt u zelfs een schuldgevoel als u uw baby bij het naar bed gaan slechts een simpele knuffel geeft. ‘Dat had ook een professionele babymassage kunnen zijn’, spookt het door uw hoofd. En dat allemaal omdat ik door Hoogeveen wandelde.

Volgende keer neem ik een andere route en kom ik waarschijnlijk uit bij een accupunctuursalon voor exotische vruchten. Kunt u ook nooit meer normaal een papaya eten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.