ZoNbligatie

Er komen zonnepanelen op het dak van de Euroborg. Tenminste, als het aan Sven Pluut ligt. Hij is de initiatiefnemer van het plan, dat hij, zo vertelde hij aan het Dagblad van het Noorden, bedacht voor mensen die geen dak hebben, maar toch zonnepanelen willen.

Sven Pluut is zelf zo iemand. Hij gaat gebukt onder het gemis van zonnepanelen. Dat zei hij niet met zoveel woorden in het interview, maar je voelde het wel. Hier was een man aan het woord, zonder dak, die zonnepanelen nodig had.

Helaas voor Sven Pluut verloopt de verkoop van de zonnepanelen aan mensen zonder dak nog niet zo lekker. Hij verkocht er nog maar een stuk of 150, waar 1000 het streefgetal is. Dat het nog niet zo vlot met de verkoop zou zomaar eens aan de waanzinnige naam kunnen liggen die Pluut aan zijn project heeft gekoppeld: ZoNbligatie.

Voor 550 euro kunnen mensen zonder dak zich inschrijven op zo’n ZoNbligatie, waarover ze bij de huidige stroomprijzen de komende 24 jaar 2,5% zonne-rente ontvangen. ‘ZoNbligatie’. ‘Zonne-rente.’ Ik denk dat die namen het gat tussen de 150 verkochte panelen en het streefaantal van 1000 wel zo’n beetje verklaren.

Of misschien is de markt van mensen die geen dak hebben, maar toch zonnepanelen willen toch ook niet zo groot als in eerste instantie gedacht.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

46 reacties op “ZoNbligatie”