Haha

Soms heb ik een beetje moeite met het verschijnsel ‘ haha’, dat iedereen weleens krijgt toegestuurd in een sms of whatsappje. Dan denk ik er te veel over na.

Ik hoor bijvoorbeeld degene die ‘haha’ stuurt, lachen als Nelson uit The Simpsons. En gek genoeg werkt dat weer op de lachspieren. Haha.

Maar het meest peins ik over het gebruik ervan. Ik verdenk mensen namelijk heel vaak van een zogenaamde beleefdheidshaha: men stuurt maar een hahaatje terug omdat degene aan de andere kant van het netwerk of de mobiele internetverbinding het overduidelijk lollig bedoelt. Ik heb zelf de proef op de som genomen en in een paar maand tijd het gehele oeuvre van Seth Gaaikema naar mijn vrienden gestuurd. En inderdaad, ik kreeg een paar haha’s terug.

Als mensen een w en een veelvoud aan ha’s en uitroeptekens – whahahahahahahahaha!!!!!!! – gebruiken, raak ik nog meer in de war. Liggen die mensen op de grond bij het lezen van mijn berichtje? Kunnen ze nog wel ademhalen?

Maar de belangrijkste vraag in de ‘haha’-kwestie blijft natuurlijk: wat stuurt Ron Brandsteder terug als hij moet lachen om een whatsappje?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=QHaIedxj5QI

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Haha”