Bierdouche

Zaterdagavond, Bayern München had zojuist das Triple binnen gesleept door VfB Stuttgart met 3-2 te verslaan en trainer Jupp Heynckes kreeg de halve Beierse hopoogst in vloeibare vorm over zich heen gegoten. De bierdouche, een Duitse traditie.

Ik zag die doorweekte Juppie over de om het veld gelegen sintelbaan benen en werd een beetje week van binnen. Wat een lief mannetje!

Eerder, voor die bierdouche, besefte ik dat nog niet. Toen zag ik vooral een geföhnde Duitser als ik naar Jupp Heynckes keek. Maar nu, nu hij na die dertig liter bier op een zeehondje leek, keek ik er heel anders tegenaan. Jupp was opeens de meest aimabele man die er ooit had rondgelopen. En ik geloof dat hij dat ook echt is. Het lag aan mij. Ik had al die jaren niet door die föhncoupe heen kunnen kijken. Door de bierdouche zag ik het.

Snel zocht ik op YouTube beelden op van Louis van Gaal, die na het kampioenschap dat hij in 2010 met Bayern behaalde natuurlijk ook de volle laag kreeg. En warempel, ook in Louis zag ik plotseling niet meer de potentiële moordlustige dictator die ieder moment de Derde Wereldoorlog kon ontketenen.

Een bierdouche, de kortste weg naar wereldvrede. Maar ja, hoe leg je zoiets uit aan Ahmadinnejad en Assad com suis.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “Bierdouche”