Internet via Brabant

KPN houdt sinds vorige week een proef met internet via Brabant. In eerste instantie kunnen alleen mensen in Limburg , Zeeland en Zuid-Holland gebruik maken van internet via Brabant, maar als alles goed verloopt kan heel Nederland vanaf medio 2014 gebruik maken van Brabantinternet.

Het voordeel van internet via Brabant is volgens KPN dat het ontzettend goedkoop is. ‘Logisch, het is iets met Brabanders; dan kan het nooit heel duur zijn’, verklaart Algemeen Directeur Joost Farwerck van KPN. Hij is zeer te spreken over het project. ‘Dit zal een nieuwe digitale revolutie teweegbrengen. Het is ongelofelijk hoe snel het is gegaan:  vijftien jaar geleden moesten we het nog doen met piepende modems en nu hebben we al internet via een provincie. Brabant nog wel. Wie had dat gedacht?’

De Consumentenbond plaatst wel wat kanttekeningen bij Brabantinternet. Volgens de bond laat de eerste week van de proef nogal wat mankementen aan de verbinding zien. Gebruiker Jo Delahaye uit het Limburgse Meerssen bevestigt dit beeld. ‘Ik zat op YouTube een speech van Barack Obama te kijken. Normaal sluit hij zijn speeches altijd af met God bless the United States of America, maar nu zei hij opeens Houdoe. Daar klopt niks van.’

Piet den Hartog uit Dordrecht ondervindt soortgelijke problemen. Hij keek via Brabantinternet een uitzending van Pauw&Witteman terug op uitzendinggemist. ‘Die krullebol, Jeroen Pauw, had ineens een zachte g. Heel storend. Mijn vrouw heeft ook al problemen gehad: ze zocht een recept voor roomsoezen op internet, maar na een hele dag in de keuken kwamen er Bossche bollen uit de oven zetten.’

Dat is nog niet eens al het leed in huize Den Hartog. ‘Mijn zoon van zestien wilde afgelopen maandag een vriend Rickrollen, maar die kreeg uiteindelijk een filmpje van Brabantse nachten zijn lang van Arie Ribbens te zien. Een Ribbensroll dus. Heel wat anders. Tot nu toe levert dat hele Brabantinternet me niets dan ellende en Arie Ribbens op!’, aldus een woedende Den Hartog.

Ook de FNV is bij monde van kaderlid Leo Guiters kritisch over het project. ‘Door de proef met Brabantinternet worden werknemers van KPN langer blootgesteld aan Brabanders dan goed voor ze is. En KPN weigert voorlopig beschermende kleding en oordopjes voor ze te regelen.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Sfeerimpressie van het carnaval in Rio de Janeiro:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TJvrLNf0IC8

59 reacties op “Internet via Brabant”