Plassen onder de douche (en meer bespaartips)

Wethouder Bert Wassink van de Drentse gemeente Hunze en Aa riep gisteren iedereen op voortaan onder de douche te plassen. Wildplassen, maar dan in je eigen huis. Volgens Wassink is dat goed voor het milieu. Het bespaart water.

Ik denk dat het wel een beetje mee zal vallen met die besparing. Iedereen doet het immers al. Ik ook. Het is heerlijk. Je hoeft helemaal niet op te letten als je het doet. Er is geen pot om in te mikken. Er zijn geen randen als het misgaat. Nadruppelen hoeft ook al niet. Je kunt gewoon zonder na te denken je straal de vrije loop laten. Wat een vrijheid!

Maar dat weet u al, want u doet het dus ook. U kunt van de daken schreeuwen dat het niet zo is; ik geloof er niks van. U maakt mij niet wijs dat u heel spastisch met uw benen over elkaar de boel gaat afknijpen wanneer u aandrang voelt onder de douche. Dat u zich eerst nog even rustig inzeept, en dan na het afdrogen keurig het toilet opzoekt. Nee, daar trap ik niet in. U zeikt dan gewoon de hele boel eronder in de douchecabine. Geen shampoofles is veilig voor uw straal.

En kom ook niet aan met het verhaal dat u onder de douche nooit hoeft te plassen. Ook daar geloof ik niks van, want het water klettert maar naar beneden, en daar moet een mens vroeg of laat van plassen. Grapje van God.

U en ik besparen dus al flink wat water onder de douche – hoe gek dat ook mag klinken. Maar het kan altijd beter. En daarom stond ik vanochtend met een krop andijvie onder de douche. Ik geef toe, dat was wel even wennen (ik moest me vooral inhouden niet over de andijvie heen te plassen), maar ik spaar op die manier wel het water uit waarmee ik anders ’s avonds de andijvie had moeten wassen.

En daar houdt het nog niet mee op. Van het weekend ga ik gewapend met een emmer en een zeem de buurt door. Eerst pis ik tegen de ramen van de buurman aan en dan, net als hij me op mijn neus wil slaan, zal ik zijn ramen lappen zoals ze nog nooit gelapt zijn. Thuis draait de wasmachine met mijn zojuist ondergepiste kleding op volle toeren.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

9 reacties op “Plassen onder de douche (en meer bespaartips)”