Remia Tosti Quick

De ingrediënten van Remia Tosti Quick zijn: tomatenpuree (112g verse tomaten per 100g saus), glucose-fructosestroop, groenten (prei, ui, paprika), raapolie, azijn, gemodificeerd zetmeel, zout, kruiden, voedingszuur (melkzuur), verdikkingsmiddel (guarpitmeel) conserveermiddel E202 en specerijen, maar wat je er precies mee moet, is me nog niet geheel duidelijk. Het is op het eerste oog een beetje een gek product – overigens zonder weekdieren, zoals de website met productinformatie ook nog expliciet meldt.

Dit weekdierloze product kwam op mijn pad toen ik naar een tv-programma keek. Na afloop van het programma kwam er een Italiaan met een koksmuts op in beeld die boven zijn werkbank wat stond te hannesen met een potje rode saus. Daarna: ‘Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door Remia Tosti Quick.’

?

Gelukkig is er internet. Daar vond ik de Italiaan van het spotje terug op de website van Remia. Hij staat er op een foto waarop hij bedenkelijk kijkend een hap van een tosti neemt. Hij lijkt zelf ook niet zo goed te weten waar hij mee bezig is.

De begeleidende tekst biedt uitkomst: ‘Remia heeft iets nieuws: Tosti Quick. Een handige kant- en klare saus waarmee je van een boterham in een handomdraai een heerlijke tosti of pizza kunt maken. De lekkere en speciale saus bestond al langer onder de naam Pizza Quick, maar onlangs heeft Remia de naam veranderd in Remia Tosti Quick.’

Een lekkere en speciale goochelsaus dus – een saus die van dingen in een handomdraai tosti’s en pizza’s kan maken, verdient zo’n predikaat wel. Maar ja, eigenlijk ook nog wel steeds ? Misschien wel ??

Zelf proberen dus, die saus. Dat kon, gratis zelfs, door op Facebook fan te worden van Remia. Wanneer je het knopje ‘vind ik leuk’ aanklikte, en je naam en adres invulde, dan zou Remia een gratis sample opsturen.

Vijf minuten nadat ik Remiafan was geworden, verscheen er een foto van een grote aardappel op mijn wall. ‘Patty Brard is volgens eigen zeggen ‘een enorme aardappeleter’. Of ze nou gebakken, gekookt, geprakt, gepureerd of gepoft zijn, Patty is er dol op! In welke vorm eet jij de aardappel het liefst?’, stond erboven geschreven.

It ‘d better be good, die Remia Tosti Quick. Ik houd u op de hoogte.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar!

Één reactie op “Remia Tosti Quick”