Jack van Gelder: ‘Gezichtsbruiners inzetten tijdens het EK’

Al veel te lang hield het Studio Sport-fenomeen zich buiten de discussie, maar nu zijn ook voor Jack van Gelder de rapen gaar. Hij kan het niet langer aanzien. Van Gelder wil nog tijdens het komende EK voetbal technische hulpmiddelen inzetten. Hij denkt daarbij in eerste instantie aan gezichtsbruiners.

De enthousiaste presentator vindt het onbegrijpelijk dat de UEFA niet allang heeft geëxperimenteerd met gezichtsbruiners. ‘Ik heb zoiets van dat ze bij de UEFA zoiets hebben van ‘tja, het zal wel’. Dat vind ik geen lekker gevoel geven. Het is niet goed voor het voetbal dat een gelouterde sportjournalist als ik me hier nu, vlak voor het EK begint, sterk voor moet maken.’

Toch denkt Van Gelder nog wel dat het voor het EK te regelen moet zijn. ‘KNVB-voorzitter Michael van Praag zat laatst bij me op schoot en toen heb ik hem op de mij zo kenmerkende journalistieke wijze gevraagd hoe hij denkt over technische hulpmiddelen als de gezichtsbruiner. Hij had wel zoiets van dat het misschien wel wat zou zijn.  Dus dat klinkt positief. Dat is lekker.’

Ook de NOS-analytici zijn overwegend positief over het initiatief van Van Gelder. Volgens Youri Mulder zou het een goede ontwikkeling zijn. ‘Ja, nou… uhhh… nee, ja, uhhh…, het zou een uhhh… slechte, nee, uhh.. goede ontwikkeling zijn, uhhh…, denk ik.’ Edwin van der Sar vind het ook een goede ontwikkeling: ‘Ik vind het eigenlijk inderdaad wel een goede ontwikkeling, zal ik maar zeggen.’ Collega-analist en oud-keeper Ronald Waterreus is gematigd positief, maar plaatst ook kanttekeningen. ‘Mwooooaaaaaaaa. Mark van Bommel’, zegt hij.

Van Gelder is blij met de steun van zijn collega’s. ‘Dat is toch lekker. Het sterkt me in de gedachte dat ik nog veel meer goede ideeën heb. Ik bedoel, zo’n boycot van Oekraïne door politici tijdens het EK… Wat een onzin! Dan heb ik meer zoiets van ga een paar uur lekker in het zonnetje golfen of onder de zonnebank liggen, dat is toch veel effectiever dan zo’n boycot?’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Jack van Gelder: ‘Gezichtsbruiners inzetten tijdens het EK’”