Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten. Ditmaal ook veel aandacht voor Kees Driehuis. 

 Kees Driehuisoverleg mislukt

Dinsdagochtend is het Kees Driehuisoverleg geklapt. De 91-jarige moeder van Driehuis verliet vlak voor het middaguur met piepende banden woedend de woning van de presentator in haar Quingo Scootmobiel. Hierdoor kwam er na dertien weken een einde aan de onderhandelingen over de financiële situatie van Kees Driehuis. Het overleg was nodig omdat Driehuis gedurende de afgelopen jaren veel te veel klokjes weggaf.

De vader en de vrouw van Kees Driehuis gaven in een persconferentie de moeder van Kees Driehuis de schuld voor het mislukken van het overleg. ‘Ze stond nergens voor open. Zo wilde ze niet nadenken over de verkoop van de enorme verzameling Arie Ribbens-memorabilia die Kees in huis heeft. Haar enige oplossing voor het oplossen van het gat in de begroting van Kees was het inzetten van Jokers’, aldus vader Driehuis. Het overleg wordt mogelijk volgende week hervat met een tweede ronde Geschiedenis.

Lucky Luke overweegt deelname aan verkiezingen

Stripheld Lucky Luke overweegt serieus met z’n eigen partij deel te nemen aan de aanstaande Kamerverkiezingen in Nederland. ‘De afgelopen jaren ben ik werkloos geweest en heb ik dus noodgedwongen op een strootje moeten bijten, maar dit is een uitgelezen kans’, verklaarde dhr. Luke vanuit een saloon in Texas. Hij ziet veel perspectief voor zichzelf in de Nederlandse politiek. ‘Ik heb gehoord dat ze in Nederland op zoek zijn naar iemand die over z’n eigen schaduw kan springen. Ik schiet zelfs sneller, dus eroverheen springen moet ook wel lukken, zeker met een raspaard als Jolly Jumper.’ Over wat voor plannen hij met Nederland heeft, was hij kort: ‘Uhh… rataplan?’

Arie Ribbens zingt lied tijdens Dodenherdenking op de Dam

Nadat er veel kritiek was op de keuze om een gedicht voor te laten lezen door iemand wiens opa bij de Waffen-SS zat, zal nu hitzanger Arie Ribbens een speciaal gecomponeerd carnavalsnummer ten gehore brengen op 4 mei. Zowel het CIDI als het Auschwitz Comité hebben aangegeven hiermee te kunnen leven. De Havenzangers maken wel bezwaar. Het carnavalsnummer dat Ribbens gaat zingen, heet ‘Anne Frank’. ‘Ik kan nog niet te veel loslaten over het lied, maar het refrein gaat ongeveer zo: ‘Hé Anne Frank/Kom eens vandaan achter die plank’. Ik heb er zin in!’, aldus een enthousiaste Arie Ribbens.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

10 reacties op “Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…”