Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… internet

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend in ongeveer 200 woorden over iets. Deze keer over internet.

Wat ik dus stom vind, is internet. Het is me te groot. Vier of vijf websites, dat vind ik meer dan genoeg. Nu zijn er wel twaalf of dertien websites op het internet te vinden. Veel te veel. Ik ben maar een simpele Sjaak met de snor.

Omdat er zoveel websites zijn, ben ik weleens verdwaald op het internet. Ik zat een bericht op de website nu.nl te lezen over Thijs Romer die nog dagelijks met zijn opa Piet praat (Pietpraat heet dat). Eenmaal bij de derde alinea aanbeland, had ik geen idee meer hoe ik thuis moest komen, of zoals dat in internettermen heet: home.

Ik probeerde het wel, maar dat zorgde ervoor dat ik alleen maar verder van huis belandde. Wat heb ik niet allemaal gezien: André Rieu die het erover had dat hij nog te vermoeid is om op te treden, een cocaïne verkopende wortel, een aapje en een leguaan die dol op elkaar waren, en een vrouw die niet meer wist wie ze was.

Gelukkig wist ze nog waar de home van nu.nl was – bij de onveranderde toestand van Friso rechts – en ben ik weer veilig thuisgekomen. Maar u kunt zich wel voorstellen dat ik dit weekend gewoon op de bank blijf liggen. Kijken naar mijn ouwe vertrouwde HD-flatscreen televisie.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

10 reacties op “Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… internet”