Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… maïs

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend in ongeveer 200 woorden over iets. Deze keer zijn de Indianen aan de beurt. 

Wat is dus een stom gewas vind, is maïs. Tarwe is ook vervelend, maar maïs spant toch wel de kroon waar het stomme gewassen betreft. Maïs wuift net iets irritanter in de wind op een warme zomerdag bij zonsondergang.

Maïs groeit in kolven. Aan kolven heb je niks. Ik heb bijvoorbeeld wel eens geprobeerd om met een maïskolf te honkballen, maar dat liep uit op een drama. Drie slag en ik kon weer gaan zitten. Ik hou wel van zitten, maar ik stond ook voor lul. En daar hou ik niet van. Nooit honkballen met maïskolven mensen! Hetzelfde geldt voor strijken, bellen en bananen eten. Dat kan respectievelijk beter met een strijkbout, een telefoon en een banaan.

Eet ook nooit maïs. Er komen allemaal gekke gele stukjes in je poep. Goeie poep is bruin, en niks anders! Laat ze hun maïs lekker in Zuid-Amerika houden, dan eten wij gewoon pastinaken en frikandellen. Indianen verdienen gele stukjes in hun poep. Wij niet!

Nou goed, ik zal ophouden over poep. Dat is misschien een beetje onsmakelijk, net als maïs. In plaats van over poep schrijven, ga ik nu lekker het hele weekend op de bank liggen. Een filmpje kijken misschien. Zonder popcorn, want dat is ook gewoon maïs. Gepoft, maar toch.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.