Bezuinigingen bij de Fancy

In het kader van de grootschalige bezuinigingen van het kabinet Rutte ontkomt ook minister Hans Hillen er niet aan hard in te grijpen bij de Fancy. Minimaal de helft van het personeel van het veelzijdige blad voor jonge meiden moet vrezen voor hun baan. De bezuinigingen bij de Fancy gaan minister Hillen aan het hart. ‘Ik vind het zelf een hartstikke leuk blad, maar de afspraken staan nu eenmaal in het regeerakkoord’, aldus een emotionele Hillen.

De bezuinigingen bij de Fancy zullen niet alleen gepaard gaan met ontslagen, er zal ook op andere vlakken bezuinigd moeten worden. Op dit moment is minister Hillen aan het inventariseren wat het blad wel en niet nodig heeft. Hij lichtte alvast een tipje van de sluier op: ‘Ik denk bijvoorbeeld dat de nietjes wel uit het blad kunnen verdwijnen. Voor een modern blad moet het mogelijk zijn zonder nietjes te functioneren. We zullen de boel op een andere manier bij elkaar gaan houden.’ De Tina heeft al laten weten zeer geïnteresseerd te zijn in de voorraad nietjes van de Fancy.

Voorts zal de Fancy zich op haar kerntaken moeten gaan richten. Volgens Hillen doet het blad nu te veel. ‘Het blad bevat  nu modereportages, make-up tips en ideeën voor het inrichten van je kamer, maar óók reportages en nuttige informatie, bijvoorbeeld over SOA’s, huiselijk geweld en eetstoornissen. Dat lijkt me wat te veel van het goede. Ik kan me heel goed voorstellen dat de nuttige informatie uit het blad gaat verdwijnen; zeg nou zelf, wat moet een mens met nuttige informatie?’

De redactie van de Fancy is niet te spreken over de plannen van Hillen. Hoofdredacteur Katalijn Verel liet in een reactie weten dat ze de plannen veel te ver vindt gaan. ‘Kijk, we begrijpen best dat ook wij, een blad dat veel aan mode doet, de broekriem moet aanhalen, maar dat we straks geen nuttige informatie meer kunnen brengen gaat alle perken te buiten. Wanneer het blad in afgeslankte vorm verder moet, zullen we in ieder geval met  nuttige informatie over eetstoornissen blijven komen; dat lijkt me duidelijk.’

Als minister Hillen de bezuinigingen bij de Fancy doorzet, overweegt Verel acties. ‘Mogelijk zullen we dan met al onze lezeressen naar Den Haag trekken. Laten we gewoon een Justin Bieber-achtig jochie optreden; een plein vol krijsende pubermeisjes, daar zwicht elke minister op den duur voor.’ Minister Hillen is niet onder de indruk van het dreigement. ‘Mijn oorwarmers liggen al klaar, laat die pubermeisjes maar komen!’

Volg ons ook op Twitter!

50 reacties op “Bezuinigingen bij de Fancy”