Campagne

Vandaag mag u naar de stembus. Dat is hartstikke fijn, want dat is ook het moment dat de campagne afgelopen is. Helaas begint de volgende gelijk alweer, maar misschien kunnen we de politici ertoe verleiden even een weekje campagnerust te nemen. Even nieuwe rozen oogsten, de windjacks en bodywarmers uitwassen en weer wat nieuws bedenken om de moslims de schuld van te geven.

Misschien wel van die op handen zijnde landelijke campagne dan. Het waren toch de moslims die in 2001 het WTC binnenvlogen. Daar kunnen we niet omheen. En dat was er tenslotte de reden van dat we überhaupt in Afghanistan zijn beland en daardoor is er weer ruzie gekomen in het vorige kabinet. De val van het kabinet is dus de schuld van de moslims. Allemaal. Dat moet ook maar eens gezegd worden. Niemand die het doet, zelfs mijn grote held Geertje niet. Die vindt het ook wel best om zo weer campagne te gaan voeren. Lekker uit de staatsruif eten en het hele land doorreizen.  

Want dat kunnen de politici, campagne voeren. Niets is ze te gek. Alle registers worden opengetrokken. En ik maar twijfelen hè. Waar moest ik nou op stemmen? Het ene moment dacht ik overtuigd te zijn door een CDA’er in een bakfiets, kwam er weer iemand van D66 langs die beschikte over de caravan waar Robert ten Brink ooit in had gezeten. Is natuurlijk ook wel weer heel sterk….

Ik was er nog niet uit. Want ja…., het gaat natuurlijk niet alleen maar om bakfietsen of caravans. Het is ook belangrijk dat je echt wat kan. En daarvoor moest ik toch bij de SP zijn. Wat kan die Agnes leuk dansen en over de kop vliegen zeg. Fantastisch!

 

Dacht ik er eindelijk uit te zijn – want wees eerlijk, wie overtreft er nou zo’n landelijk over-je- kopstuk- bleek ik helemaal vergeten te zijn dat je ook nog kunt gaan rappen. Dat had de VVD wel weer heel goed gezien. Nu wist ik het zeker. Want zoals deze dame het zelf zo mooi zegt: ‘Rurrrrerrr….rrrrrrrarrrr….heeee…naar de top met de VVD!’

Maar dat was allemaal voor ik – gek genoeg- gisteren bij 1Vandaag André Rouvoet op een bierfiets zag rondrijden. Ik vind dat elke politicus minimaal één maal op een bierfiets gereden moet hebben. Ook die van de PVV. Het liefst Hero Brinkman. Die zuipt in z’n eentje die hele fiets leeg en slaat ondertussen iedere tegenligger op z’n bek. Dat wil ik zien. Op naar die landelijke verkiezingen met de bierfiets!Zeker Nu!

Of anders Jij. Ik. Wij. Een bierfiets., Tijd voor een bierfiets. of  Anders. Ja. Een bierfiets. Allemaal zinloze en nietszeggende slogans die ik voor mijn Stom Gedoe Partij zal gaan gebruiken. Vandaag kunt u nog niet op ons stemmen maar hopelijk komt daar dankzij de bierfiets snel verandering in.