Humberto Felderhof

Villa Felderhof is een programma dat sedert 1996 op de Nederlandse tv is te zien. Het is de bedoeling dat de twee BN’ers die te gast zijn in Rik z’n programma en villa heel spontaan over hun gevoelens vertellen terwijl er zes camera’s op hen gericht staan en ze even daarvoor waarschijnlijk zijn geschminkt. Tussendoor doen ze nog gezellig met elkaar. Dit alles vindt in een Zuid-Frans jongens-wat-zijn-we-toch-lekker-aan-het-genieten decor plaats. Het zal u niet verbazen dat er voornamelijk glimmende penissen en andere aandachtstrekkers op bezoek komen bij Rik.

Het bezoek van de opperpenis Humberto Tan kon dan ook niet uitblijven. Terwijl Ajax en NEC er op RTL7 inmiddels voor hadden gezorgd dat Humberto de voetbalpresentator vanwege de verlenging z’n bek moest houden, kreeg Humberto de gevoelige en grappige ideale schoonzoonneger op Nederland 1 ruim baan. Een match made in hell, Humberto op bezoek bij Rik. Fijn samen door het fotoalbum van Humberto bladeren en gevoelig doen. Verschrikkelijk. Humberto ontboezemde in dat gesprekje overigens wel dat hij vroeger op ballet had gezeten. Dat verklaart het één en ander. Zelden blijken namelijk balletdansers later uit te groeien tot kundige voetbalpresentatoren. 

In een gesprekje met Rik – die Humberto z’n naam trouwens steevast uitsprak alsof-ie met een Italiaan van doen had – en Saskia Noort, de andere gast, vertrouwde Humberto ons nog toe dat hij best tegen kritiek kon en hij het nog erger zou vinden als er helemaal niet over je gepraat zou worden. Dan bestond je niet volgens hem. Ook een reden om je als de grootste lul op aarde en de stompzinnigste  voetbalpresentator ooit te gedragen inderdaad. Daarna spuide hij nog wat clichés die het goed doen bij de huisvrouwtjes. Één worden met jezelf. Dat soort werk.

Genoeg geluld, het was tijd om Zuid-Frans te doen. Humberto die over een Zuid-Frans marktje (ergens Frans voorzetten houdt automatisch in dat er een verkleinwoord achter moet, Frans wijnboertje, Frans Eiffeltorentje,Frans Bauertje…u kent het wel) struinde. Humberto die iets kocht bij een Frans marktkoopmannetje. Humberto die door het marktkoopmannetje in een onverstaanbaar Zuid-Frans dialectje uitgescholden werd voor enorme lul……

Wie de hoed past, trekke hem over zijn kop.....past prima Humberto!

…Humberto die een rieten hoed paste. Humberto die zei een te groot hoofd te hebben voor een hoed. Humberto op een speedboot. Humberto die heel hard ging lachen omdat de boot harder ging (dat lachen om niks heeft-ie geleerd bij RTL  Boulevard). Humberto die een olijfje zat te prikken aan een cocktailbar. We kregen het allemaal te zien.

Op de markt hadden ze natuurlijk ook allerlei verse groentes gekocht zodat de gasten net konden gaan doen of ze aan het koken waren. Een shot van Humberto die heel mediterraan een paprika in stukjes staat te hakken hoort er immers ook bij. Net als praten over de dood. Daarvoor had Rik zijn gasten meegenomen naar een typisch Frans begraafplaatsje. Met de briljante vraag ‘Kom je graag op begraafplaatsen?’ opende Rik het gesprek.

Na enkele dooddoeners (haha) leek het gesprek toch nog een spannende en positieve wending te krijgen toen Rik aan Humberto vroeg of hij begraven of gecremeerd wilde worden. Helaas bleek het niet om nu te gaan, maar was het slechts een vraag in het geval Humberto zou komen te overlijden.

Na de officiële plichtplegingen (briefje aan Rik schrijven, zonder koffers in auto naar vliegveld stappen) was het programma hiermee gelukkig wel aan z’n einde gekomen. Later op de avond zag ik Humberto nog met Pierre van Hooijdonk PSV – Feyenoord analyseren. Pierre had het erover dat Mario Been toch wel een gouden pik had. Humberto vroeg, uiteraard breed lachend, hoe dat er dan uitzag. Pierre antwoordde: ‘Iets lichter dan die van jou’. Dat vond ik mooie woorden.

6 reacties op “Humberto Felderhof”