Gerard Ekdom en z’n woordgrapjes

gerard ekdom2Zo vlak voor de kerstdagen verander ik altijd in een mild mens. Dat heeft niks te maken met de zogenaamde geboortedag van Jezus Christus, maar juist met het voorkomen van de sterfdag van honderdduizenden negers, zonder dat Paul van Vliet daar iets mee te maken heeft.

Ik heb het natuurlijk over het Glazen Huis van 3FM. Blijkbaar kijk ik graag naar drie sapjesdrinkende plaatjesdraaiers en mensen die het koud hebben. Helemaal nu ze ook nog eens een lekker wijf in het Glazen Huis gestopt hebben. Om aan te tonen dat het plafond er niet van glas is, vermoedelijk.

Door al die mensen die bij -10 geld door een brievenbus staan te gooien om een kleine klotemug de wereld uit te helpen, kan ik opeens heel veel hebben. Zojuist nog luisterde ik geboeid naar de kleuterpop van drie Brabantse kutwijven die onder de naam “Djumbo” kinderen en geile vaders vermaken. Normaal zorgen zij er altijd voor dat ik m’n eigen olifant van stal haal en die eens flink op de radio laat stampen. Nu neuriede ik vrolijk mee met de belachelijke tekst van dit nummer.

Ik kan dus heel veel hebben op dit moment. Ik heb zelfs gedroomd over Frits Barend. Dat doe ik wel vaker, maar ditmaal bracht Fritsie het er levend van af. Gewoonlijk wordt hij getroffen door een grote Humberto Tan clusterbom. De restanten van Frits en Humberto gooi ik dan altijd in de frituurpan en eet ik op met joppiesaus. Mooie droom hè. Helaas zijn ze bedrog. Nog zo’n nummer dat ik nu mee loop te neuriën terwijl normaal mij er de pis niet lauw van wordt.

Het enige waar ik maar moeilijk mee om kan gaan, zijn de woordgrappen van DJ Gerard Ekdom. En dat is gek, want een woordgrap is aan mij best besteed. Doorgaans kunnen ze me niet flauw genoeg zijn, zolang de verteller dat ook maar weet. Geen Geer&Goor praktijken dus. Die Ekdom heeft ook best door dat z’n grappen te flauw zijn, maar toch trek ik het niet. Na deze zin zou hij bijvoorbeeld beginnen over trekken en dan de link met mijn penis leggen. Dat kan dus echt niet. Net als om de vijf minuten beginnen over een bas die sist.

Volgens mij zouden ze zelfs nog een gek geworden operazanger uitnodigen in het Glazen Huis, zodat die Ekdom kan beginnen over een mal aria. Niks is ‘em te gek. Wellicht waren z’n ouders behept met hetzelfde virus en hebben ze hun zoon daarom G.Ekdom is genoemd. 

Stort geen geld, maar volg ons op Twitter!

 

11 reacties op “Gerard Ekdom en z’n woordgrapjes”